Varna24.bg Вчера в кафенето Клуба в махалата Сесемез в кв. Аспарухово,

...
Varna24.bg
Вчера в кафенето Клуба в махалата Сесемез в кв. Аспарухово,
Коментари Харесай

Младежи посветиха изложба на трагедията в Аспарухово преди 7 години

 Varna24.bg Вчера в кафенето " Клуба " в махалата " Сесемез " в кв. " Аспарухово ", което с намира на ул. " Розова котловина " 42 бе открита галерия по случай 7 години от трагичното наводняване на 19.06.2014 година, заяви за Varna24.bg  организаторът на изложбата Сали Сунай.

Изложбата включва персоналния списък от фотоси на Сашо Ангелов, който е доброволец при избавителните дейности. Инициатор е Сали Сунай и група младежи. Включва над 12 фотоси от самото злополучие и нанесените вреди след него.

В изложбата, която може да бъде забелязана в идващите седем дни, са изложени фотоси на доброволци, които оказват помощ при ужасяващият потоп в квартала, лишил човешки животи. 

Днес младежите възнамеряват да слагат карамфили на улицата, по която са правени фрагментите.

" Спомням си този тъмен ден, когато бях едвам на 16 години и се връщах от учебно заведение. Навсякъде имаше суматоха, вода, тиня и доста боязън. Не бива да забравим този съдбовен ден, който остана в историята със своята мрачност и свирепост. Всяка година ще вършим такава галерия, тъй като фотосите най-добре разказват и припомнят за този ден. Следваща галерия ще бъде със фотоси на доброволци. Планирам да бъде още по-мащабна ", разяснява за медията ни Сали Сунай.

 

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР