Varna24.bg Коефицентът на заболяемост във Варна и областта е 620 на

...
Varna24.bg
Коефицентът на заболяемост във Варна и областта е 620 на
Коментари Харесай

Все повече желаещи да се застраховат с трета доза в област Варна

 Varna24.bg Коефицентът на заболяемост във Варна и региона е 620 на 100 хиляди население в период от миналата седмица, като през днешния ден към този момент е 653. Това заяви основният секретар на РЗИ- Варна Цеца Янкова на брифинг в Областна управа- Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Само за през днешния ден новозаразените с Ковид-19 са 377, заяви специалистът.

" По отношение на учебните заведения за интервала 14-20 октомври са карантинирани общо 46 паралелки в образователни заведения и 19 групи деца в 14 детски заведения на територията на област Варна.

Общо имунизирани лица с втора доза, т.е. със приключен имунизационен курс, са 79 736, а с трета доза са 893. Това което ни прави усещане е, че лицата, които са със приключен имунизационен курс към този момент имат предпочитание за слагане на трета доза. Вече имаме доста записани даже преди да им изтече открития период, който е за слагане на третата буферна доза.  

Република България е част от Европейски Съюз и документите, които се издават сега, по този начин наречените зелени документи, са с общовалидност в границите на Европейски Съюз.  Европейският съюз на този стадий от време са съгласували единствено, че боледуване което е открито с ПСР тест, единствено по този метод открито, може да се получи зелен документ. Тоест антигенните проби те са въведени като средство за определяне на заболяване и са изцяло равностойни като качество и са приети, само че за жалост още на този стадий не може въз основата на тези проби да се изкара зелен документ ", изясни Цеца Янкова.

Днес стана ясно още, че в петък, събота и неделя пред хипермаркет МЕТРО има мобилен изнесен имунизационен екип на ДКЦ1. В събота и неделя варненци могат да се имунизират в дежурен пункт на РЗИ- Варна пред Технополис.

Повече вижте във видеото!





За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР