Varna24.bg Бори ли се българският потребител за правата си, или се

...
Varna24.bg
Бори ли се българският потребител за правата си, или се
Коментари Харесай

Пловдивчанин даде 489,99 лева в хипермаркет, след час си поиска парите обратно, удари на камък!

 Varna24.bg Бори ли се българският консуматор за правата си, или се оставя да бъде преметнат? Нашите наблюдения сочат, че от ден на ден хора го вършат в последно време, което значи, че знаем добре правата си и че неточните търговци нямат късмет.

Ето какво ни заяви постоянен четец на Plovdiv24.bg .

" Искам да споделя моята сага със закупуването на бензинова самоходна косачка от марка Raider, модел RD GLM-08. Доскоро употребих косачка модел RD GLM-04 на същата марка, само че защото стартерът се скапе и няма импорт, се наложи да закупя нова такава. На 23.07.2021 година я взех от магазин " Практикер " в Пловдив за сумата 489,99 лева

Половин час по-късно я заредих с бензин и масло, и при започване на косенето предното ляво колело падна. Завих го, при което стана невероятно да се върти. При още един опит да окосявам, освободих гайката леко, само че то още веднъж падна. За малко време открих, че казусът е в по-късата лява шпилка (разликата сред лява и дясна беше 5 мм).

При завита гайка на дясното колело резбата на шпилката стърчи малко, до момента в който лявата не излиза от гайката, както е видно от фотосите. До час, откакто беше закупена, се върнах в магазина с основанието, че е има заводски недостатък, който не разрешава обикновено потребление на косачката за задачата, за която съм я купил.

Направих претенция и желаех възобновяване на сумата, само че ми беше отказано под предлог, че оторизираният сервиз би трябвало да се произнесе дали казусът може да се в профил. На 27.07.2021 година получих известие, че косачката е отремонтирана и отидох на място. Още с влизането, преди да съм видял косачката, ми беше подаден за разписване документ, че нямам искания и съм задоволен от направения ремонт.

Не разписах документа, а пожелах да видя какво са създали. Всъщност ремонтът се състоеше в унищожаване на една шайба на лявото колело, слагане на три по-малки на резбата и запълване на гайката със силикон, което по никакъв метод не взема решение казуса с рухване на колелото. За повече изясненост ползвам фотоси. Отново не ми е върната сумата и се наложи да пиша нова претенция. Очаквам развиване в околните дни и ще Ви държа в течение. Бъдете живи и здрави ".

Междувременно нашият четец ни осведоми, че е подал сигнал и до Комисията за отбрана на потребителите, откъдето също чака дейности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР