Varna24.bg Бившият полицай от Икономическата полиция Венцислав Караджов, обвинен в убийството

...
Varna24.bg
Бившият полицай от Икономическата полиция Венцислав Караджов, обвинен в убийството
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството на родителите си: Не съм малко дете да ме хокат!

 Varna24.bg Бившият служител на реда от Икономическата полиция Венцислав Караджов, упрекнат в убийството на родителите си, изиска отказ на правосъдния състав на Апелативния съд, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Възрастните хора бяха открити убити в дома им на 15.05.2016 година Според прокуратурата Караджов съзнателно е умъртвил майка си и татко си - Цветан и Божура, на 74 и на 64 години, като убийството е осъществено преднамерено, с особена свирепост и с користна цел, заради което бе наказан на пожизнен затвор.

По тъжба на подсъдимия и неговите бранители обаче с Решение № 83 от 25.05.2021 година Върховният касационен съд анулирани напълно решението на Пловдивския апелативен съд, като делото бе върнато за ново разглеждане от различен състав на въззивния съд за премахване на позволени процесуални нарушавания.

Днес в правосъдната зала Караджов за следващ път се изправи да се пази самичък, в наличието на бранителя си Зоя Тошкова, като направи искане за отказ на сегашния правосъден състав, отпред с апелативния арбитър Стоян Германов.

Обвиняемият уточни, че правосъдният състав на предходното съвещание не е дал отговор на 95 % от поставените от него и отбраната му въпроси и доводи. Караджов пледира непорочност, като още веднъж уточни, че има новооткрити доказателства, а тези, на които е построено обвиняването са мощно разколебани и не са потвърдени през тези 6 години от началото на обвиняването.

Съдът продължава да е преднамерен, като се поддържа обвинителната теза на прокуратурата за това тежко закононарушение, без да се преглеждат новите доказателства и фактът, че по делото има открити и следи от непознато ДНК, което се приписва на него, счита още Караджов. Не е потвърдена дата и час на закононарушението, не е намерено и оръжието. Така обвиняването, съгласно него, без доказателства се предава от съд на съд като е цялостно с догатки и догадки. Делото се шиканира, с цел да бъде упрекнат.

" Съдът взема страна и не се явява неутрален. 6-та година няма потвърдено авторство, а съдът приказва, че липсва безучастие от страна на съставите “, уточни Караджов. " Нека не се издевателства повече с един почтен човек и фамилията му! “, сподели Караджов и изиска отводът на състава, като даже се базира и на божите закони.

Той уточни още, че през последните три месеца му е било отказано и здравно лекуване, защото е имал болки в бъбреците, като по този метод упражняват и една " правосъдна принуда “. " Като не можете да гарантирате здравето и живота ми, променете ми мярката “, сподели Караджов.

За следващ път той бе упрекнат от прокуратурата, че се базира на решението на Върховен касационен съд и акцентира причини, които нямат отношение към сегашния състав на съда. " Г-н арбитър, той чете за 86-ти път решението на Върховен касационен съд “, възразиха прокурорите и увериха, че вършат всичко допустимо да уважат неговите доказателствени претенции и да бъдат отстранени пропуските, за които написа Върховен касационен съд. Прокурорите се възмутиха още, че у нас всеки схваща от право и че в изявлението на Караджов няма нито един юридически аргумент.

Той от своя страна се възпротиви с думите: " Не съм малко дете да ме нахокват и да ме поучават. Равнопоставени сме в този развой ". Защитникът му Зоя Тошкова също се намеси, като съобщи, че напълно поддържа под защитния си, без значение дали той се показва с юридически издържани термини, или не. Неговите претенции са чисто човешки, сподели Тошкова.

Тя още един път уточни, че в самото начало на следствието са били пропуснати основни следствени дейности. " Аз съм един елементарен юрист и от дълго време не ме наскърбява отношението на прокуратурата, само че откакто вие не отговаряте на неговите претенции, той желае отвода ви “, уточни юрист Тошкова. По думите й не е нужно да си с избрани юридически познания, с цел да се бориш и доказваш истината.

След заседание, в последна сметка съдът реши, че не приема настояването на Венцислав Караджов за отказ на сегашния съдебен състав и делото продължи.

Предстои да бъдат разпитани още веднъж същите очевидци, които и преди и няколко движимости лица.

За прощален път, минавайки през публицистите, Караджов не пропусна да означи какъв брой огромна е репресията против него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР