Varna24.bg Бивши и настоящи студенти отВВУ Никола Йонков Вапцаров:Намерете бивши съученици,

...
Varna24.bg
Бивши и настоящи студенти отВВУ Никола Йонков Вапцаров:Намерете бивши съученици,
Коментари Харесай

С тържествен ритуал и водосвет дадоха име на новата лодка Стрела на Морско училище

 Varna24.bg Бивши и сегашни студенти от
ВВУ " Никола Йонков Вапцаров ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Днес в Пункт за базиране-Варна се състоя обред по заграбване на име на бързоходна лодка “Стрела “ от състава ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “, съобщи кореспондент на Varna24.bg

Бързоходната лодка е добита през 2020 година. Въведена е в употреба през 2021 година. Тя е с габаритни размери: дължина – 5,98 м, ширина – 2,47 м и прегазване – 0,30 м. Произведена е във Франция. Максималният брой лица, които могат да се транспортират е 12 души.

Снабдена е с извънбордов мотор с мощ 115 к.с. Ще бъде употребена за образование на курсанти, студенти, специализанти и кадети от Морско учебно заведение на Полигона за избавителни средства. С новата лодка от състава на ВВМУ ще се обезпечават и разнообразни интервенции на море, като регати, морски лагери, гребно-ветроходни походи и др. 

На церемонията участваха началникът на Морско учебно заведение флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров и представители на Военноморските сили.  Кръстница на плавателния съд стана началникът на " Личен състав “ във ВВМУ – кап. III сан Димана Славова.

Церемонията приключи с обред по церемониален водосвет и освещаване на именуваната лодка.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР