Varna24.bg Веска Хаджиева, която на 13 януари тази година уби

...
Varna24.bg Веска Хаджиева, която на 13 януари тази година уби
Коментари Харесай

Много сълзи в съда след убийството в Труд

 Varna24.bg Веска Хаджиева, която на 13 януари тази година умъртви мъжа си в село Труд, за следващ път през днешния ден се изправи пред съда, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg . Делото ще се гледа по съкратената процедура. Това стана по искане на юриста й Орлин Търнавалийски. Обстановката сега в правосъдната зала е извънредно потискаща, а обвинената е обляна в сълзи от самото начало.

Тъй като бранителят й е не запомнил да направи това искане по време на разпоредителното съвещание, 15 очевидци се разкараха до съда на вятъра. От тях ще бъдат разпитани единствено двама, другите бяха изпратени по домовете си.

Припомняме, че връзките сред Веска и брачна половинка й Костадин били влошени от години. Те живеели в обща къща, само че с друго домакинство. Костадин даже имал държанка, която ходила в дома им.

На 13 януари тази година, по обяд обвинената попитала на всеослушание брачна половинка си дали знае къде се намират ключовете й, защото не можела да си ги откри. Той дал отговор, че не ги е виждал и я посъветвал да си ги търси сама.

По-късно в къщата пристигнали посетители на Костадин - негови съседи и другари. Няколко часа по-късно те си тръгнали. След това влезнал във външната баня, с цел да се изкъпе. Веска го последвала и попитала още веднъж къде са й ключовете. Между двамата зародил скандал, при който Костадин сграбчил дървен налъм и протегнал ръка да я удари. Жената вдигнала ръката си, с цел да се защищити.  

В този миг той изпуснал налъма, който счупил огледалото. Частите от него наранили краката му. Спорът им  прераснал в блъскане, при което двамата паднали на пода в банята. Обвиняемата съумяла да хване брачна половинка си за врата с двете ръце, почнала да го стиска мощно, до момента в който в един миг той престанал да диша.  

С хавлиена забрадка дамата забърсала банята, сложила я в найлонова торба и изхвърлила в контейнера за боклук, дружно с налъмите. На 14 януари обвинената отишла на работа, като не споделила с в никакъв случай за случилото се. Същия ден другари на Костадин го  потърсили в дома му и го разкрили мъртъв в банята. Те подали сигнал в полицията. Делото ще се гледа на 2 декември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР