Varna24.bg Вече окончателно няма помен от някогашната култова дискотека Екстраваганца

...
Varna24.bg Вече окончателно няма помен от някогашната култова дискотека Екстраваганца
Коментари Харесай

Положиха основите на новата сграда и сърф училището по Крайбрежната алея

Varna24.bg Вече дефинитивно няма помен от тогавашната паметна дискотека " Екстраваганца " по Крайбрежната алея. Дори металната структура, която остана много време да стърчи в руините на тогавашното заведение, към този момент е отстранена, видя кореспондент на Varna24.bg

Работници са построили основите на новата постройка и сърф учебното заведение, които ще се родят на същото място. 

Новата сграда, която се чака да бъде подготвена до края на май, би трябвало да хармонира архитектурно с цялостната визия на обновената алея, само че ще бъде с по-олекотена железна структура.

На мястото на дискотеката преди години са се намирали съблекалните на рибарския плаж, които не са част от старите здания и нямат културна стойност. Към момента е взето решение, че на мястото няма да има водолазен център, както се очакваше, а единствено сърф учебно заведение, където ще се практикуват всички съпътстващи го спортове с дъски.

Припомняме, че предходната година завърши третия стадий от ремонтните действия, реновирането, реставрирането и укрепването на постройките на Централните и Северните морски бани.

Работата по реставрацията на постройките по алеята е част от капиталовата стратегия на компания " Лазурен бряг ". Идеята на стопаните на алеята е в крайбрежната зона да бъдат построени повече целогодишни обекти, които да дават прехранване на повече варненци и се трансфорат в привлекателен център за всички, които обичат да са край плажа и морето. А със стоплянето на времето алеята още веднъж оживя и се извърши с хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР