Varna24.bg Варненец сподели в жалба до председателя на Общинския съвет

...
Varna24.bg Варненец сподели в жалба до председателя на Общинския съвет
Коментари Харесай

Варненец: Гонки с мощни мотори и тунинговани автомобили тресат Аспарухово

Varna24.bg Варненец показа в тъжба до ръководителя на Общинския съвет Тодор Балабанов някои терзания по отношение на проблеми в регион " Аспарухово ". Ето какво показа той за Varna24.bg :

Чрез сегашния сигнал показвам терзанията си - своите и на група жители за проблеми, свързани с нарушение на публичния ред и спокойствието на живущите на територията на регион " Аспарухово ", Община Варна в региона на ж.к. " Дружба " и блоковете по бул. " Първи май ".

След направените огромни вложения и осъществените поправки от Кмета на Община Варна за възстановяване на инфраструктурата и общата градска среда в регион " Аспарухово ", разширението на улица " Мара Тасева ", ремонта на бул. " Първи май " и новото кръгово кръстовище породиха следните проблеми:

Новите настилки предоставиха опция за придвижване на колите и моторите с доста по-висока скорост. Неблагоразумни водачи не се преценяват с рестриктивните мерки на скоростта в обитаемо място и изключително в късните часове се развиват високи скорости по това малко трасе. Организират се гонки при което шума от мощните мотори и модифицирани коли тресе целият регион " Аспарухово ". Невъзможно е да се почива през тъмната част на денонощието, което изнервя жителите в региона на ж.к. " Дружба ".

Отправени бяха устни питания по този въпрос към представители на 4 РПУ, само че от там ни насочиха към ПК " Обществен ред и сигурност " към Общински съвет - Варна. Те смятат, че си извършват вярно отговорностите по контрола, което съгласно нас изключително вечер се разминава изцяло с действителната конюнктура.

Желая въпросът да бъде прегледан в ПК " Обществен ред и сигурност " към Общински съвет- Варна за взимане на решение за попречване на този шумов тормоз над жителите /зачестяване на инспекциите през тъмната част на денонощието и слагане на камери за скоростта/.  

При градежа на бул. Мара Тасева бяха затворени 3 изхода на ж.к. " Дружба " за ляв завой за изход към центъра на града, при което остана единствено излаз " на дясно ". С това решение се основава натоварване на кръстовищата на бул. " Мара Тасева " с ул. " Кирил и Методий ". Желаем след обширно разглеждане на казуса и при опция за отваряне на най-малко един от изходите на ж.к. " Дружба " към бул. " Народни будители " или ул. " Кирил и Методий ", с което да се понижат тапите, формирани от единствения излаз за завиване към центъра на града под училище " Христо Ботев ".

Премахването на пешеходни пътеки на бул. " Народни будители " в региона на кръговото и слагането на пешеходен надлез към момента не обезпечава сигурността на жителите. Оказва се, че има пешеходци, които в желанието си бързо да преминат и да заловен идващ рейс от двете страни при спирка " Народни будители2 " основават предпоставки за ПТП. Те са рискови, както за себе си, по този начин и за останалите участници в придвижването. Липсата на защитни заграждения е главната причина за нерегламентираното секване.

Тези въпроси бих желал да слага на Вашето внимание, като същите бъдат прегледани в комисии и след взимане на решения да бъдат подхванати всички нужни дейности и ограничения от способените органи и институции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР