Varna24.bg Студент от ВСУ Ч.Храбър във Варна превърна стар хладилник

...
Varna24.bg Студент от ВСУ Ч.Храбър във Варна превърна стар хладилник
Коментари Харесай

Студент от Варна иска да постави къщичка за книги пред всяко училище

Varna24.bg Студент от ВСУ " Ч.Храбър " във Варна трансформира остарял ледник в къщурка за книги в кв. " Аспарухово ", само че упоритостта му е да бъдат построени къщички за книги пред всяко учебно заведение. Ето какво показа той за концепцията си пред Varna24.bg :

" Идеята стартира в кв. " Аспарухово " с една къщурка, която е външна библиотека. Тази самодейност е на читалището в квартала. Разбрах, че тя е в Аспаруховия парк от четири години, само че в границите на тези четири години е била неведнъж разбивана и ограбена. Стояла е празна и без книги и без поддръжка. Реших да направя нещо, което да обърне вниманието на хората към къщичката. Лятото отделих много време за дребната паркова библиотека и всяка неделя бях там и чаках някой да вземе книга, с цел да беседвам с него. През август и началото на септември имаше най-вече книги в къщичката. Целта е хората да придобият привички и отговорности и да се поддържа от жителите на квартала. Идеята е тук да употребяваме книги без да плащаме санкции, да бъдем по-отговорни и имаме по-висок морал. "

За реализирането на концепцията си Сали употребява остарял ледник, който трансформира в библиотека. По-късно обаче стига до извода, че материала, от който е изработен не е резистентен и е по-разумно къщичките за книги да са направени от дърво с изолираност. 

" Искаме да сложим такава къщурка пред всяко учебно заведение, с цел да променим настройката на младото потомство. Децата и младежите би трябвало да бъдат по-отговорни към книгите. "

Сали счита, че с сходни начинания можем да притеглим младежите да откъснат взор от таблетите и телефоните и наблегнат на книгите.  

" Вече всяко първо число на месеца ще бъда пред къщичката, която поставихме в " Аспарухово ", а другото лято надяваме се да имаме към този момент голям брой къщички. Една птичка пролет не прави, само че аз имам вяра, че ние младежите можем да съберем ятото и да предизвикаме пролетта ", счита Сали Светославов. 

Вижте още във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР