Varna24.bg Стената на желанията във Варна привлича като магнит чуждестранните

...
Varna24.bg Стената на желанията във Варна привлича като магнит чуждестранните
Коментари Харесай

Стената на желанията привлича чужденци като магнит, но и вандалите не я подминаха

Varna24.bg Стената на желанията във Варна притегля като магнит задграничните туристи и студенти, видя кореспондент на  Varna24.bg .
Оригиналната нова облага за морския град обаче не е подмината и от вандали, които са изрисували вулгарности и са драскали върху изписаните стремежи.
Очевидно е, че стената не се поддържа и почиства към този момент постоянно, защото група задгранични младежи през днешния ден се опитваха да намерят празно местенце, където да изпишат своите стремежи.     
Изречението на български и британски, с което стартира всяко предпочитание е: "Преди да остарея бих желал да..... ". 

Припомняме, че планът е осъществен на ъгъла на бул. "Княз Борис " и ул. "Воден ".

"Before i die....... " е международен феномен почнал като опит. Наречен "Стената " защото в реалност е една стена, на която хората оставят посланията си пишейки с тебешир. Към днешна дата е осъществен в седемдесет и шест страни в целия свят на 38 езика и са сложени или издигнати над 2200 стени изпълнени с послания.

Авторите на плана са издали книга публикувана в целия свят "Да се научим да умрем във..... ".

Идеята за плана се ражда от Джеймс Рийвас и Канди Чанг който се управляват от проучване на Станфордския университет. Изследването е обвързвано с вербализирането на нашите стремежи и мисли, които получават рефлексивност която спомага за реализирането им. Същото проучване демонстрира и спомага за приемането и на по огромна изясненост при различаване на целите в живота ни.

Стената е мултикултурна и съумява да сплоти в себе си човешките полезности.

Проектът е изпълнен от Елизабет Кавафян и Стоян Марков, и е част от програмата на "Варна - Европейска младежка столица 2017 ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР