Varna24.bg Ремонтът на бул. "Приморски" тече с пълна сила, видя

...
Varna24.bg Ремонтът на бул. "Приморски" тече с пълна сила, видя
Коментари Харесай

Ремонтът на бул. Приморски кипи с пълна сила

Varna24.bg Ремонтът на бул. "Приморски " тече с цялостна мощ, видя кореспондент на Varna24.bg .
Въпреки, че придвижването на коли е прекратено, пешеходците не престават да минават от там, без да се тормозят от строителната техника. 
Припомняме, че ремонтът обгръща част от бул. "Цар Освободител - в правата от бул. "Княз Борис І " /Икономическия университет/ до входа на Летния спектакъл, както и трасето на бул. "Приморски " - от Летния спектакъл до ул. "Ст. "Стамболов ", в това число автоподлеза до Фестивалния комплекс. 
Проектът планува замяна на подземната инфраструктура, главен ремонт на пътната настилка, създаване на нови бордюри и тротоари, замяна на улично осветяване и слагане на отвесна пътна сигнализация и маркировка.
"Надяваме се с този ремонт да решим въпроса с дъждовните води, които се събират тук по време на превалявания и основават усложнения за трафика. Стойността на обекта е 1,85 млн. лева и се осъществя по Оперативна програма "Региони в напредък ", съобщи при старта на ремонтните действия кметът Иван Портних. 

При подобаващи метеорологични условия се чака рехабилитацията да завърши през април, само че служащи споделиха за Varna24.bg , че имат упоритостта да са подготвени още в края на март. 

Догодина е плануван ремонт на останалата част на бул. "Приморски " - от автоподлеза до гаровия площад. 

"Моля жителите за самообладание и схващане. Наясно сме, че ремонтите основават компликации, само че това е методът за основаване на по-добри условия за пътешестване ", сподели кметът.

Въведена е смяна и в обслужването на градския превоз - линиите 17А, 20 и 39. Не се обслужват в двете посоки автобусни спирки "Д. Дебелянов ", ЖП Гара на пл. "Славейков ", сп. "Басейна ", сп. "Фестивален комплекс ", сп. "Академията " на бул. "Цар Освободител ".

Маршрутът на линия 17 А в двете посоки се трансформира както следва:

След спирка "8-ми декември ", сп. "Полиграфията ", сп. "Козирката ", сп. "Севастопол ", сп. "Академията " и продължава по маршрута си.

Маршрутът на линия 20 в посока ЖП Гара се трансформира както следва:

След спирка "Окръжна болница " ще завива по бул. "Осми Приморски полк " надясно в посока ЖП Гара и ще обслужва спирки "Пл. Съединение ", "Музея ", "Матроски клуб ", ЖП Гара.

Маршрутът на линия 20 в посока Владиславово - първа спирка ЖП Гара ( от джоба), "Македонски дом ", "Козирката ", "Музея ", на кръстовището с бул. "Цар Освободител " се включва по маршрута си.

Маршрутът на линия 39 в двете посоки - след спирка "Спортна зала " продължава по бул. "Княз Борис Първи ", стопира на "Академията ", "Севастопол ", "Музея ", "Матроски клуб ", "Полиграфията " и продължава по одобрения си маршрут.

Информация за смяната на рейсовете има разлепена даже по кошчетат за отпадък в региона. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР