Varna24.bg Рекордно големи фигури на Пижо и Пенда извисиха ръст

...
Varna24.bg Рекордно големи фигури на Пижо и Пенда извисиха ръст
Коментари Харесай

Варна с рекорд за баба Марта: 5-метрови Пижо и Пенда посрещат децата в Морската

Varna24.bg Рекордно огромни фигури на Пижо и Пенда извисиха растеж до езерцето в Детския ъгъл на Морската градина, видя кореспондент на Varna24.ng

Уникалната мартеница е дело на варненския ваятел Венци Марков, създател на Пижо и Пенда, които от години се слагат за 1 март до слънчевия часовник на входа на Морската градина. 

Особеното в тази ситуация е това, че фигурите ще останат за наслада на децата целогодишно, като ще бъдат преобличани с разнообразни премени съгласно сезона, изясни за медията ни Милен Минков, уредник в Детския ъгъл. 

" Варна е била постоянно в челните позиции за всичко, в тази ситуация обаче става въпрос за същински връх. Такова нещо не е правено другаде. Тук с нас през днешния ден са и децата от " Мамина къща ", които са създали много мартеници. Миналата седмица имахме работилница за достоверни мартеници, където също изработихме признакът на пролетта и здравето. Всички те ще бъдат продавани за набирането на средства за закупуването на профилирана детска кола за спешна помощ за Варна. Каузата върви леко и постепенно, само че се надявам да се ускори лавинообразно. Очакваме да се включат още компании и институции, с цел да закупим тази кола за спешна помощ и я дарим на УМБАЛ " Св. Марина " във Варна ", сподели Милен Минков. 

Той предложения варненци в идващите три дни в Детския ъгъл, където по случай националния празник 3 март са проведени голям брой забавни прояви. Най-атрактивната от тях е откриването на възрожденската улица.

Какво изненади чакат малчуганите и техните родители - вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР