Varna24.bg разказа в материала Банка докара варненско семейство до просешка

...
Varna24.bg разказа в материала Банка докара варненско семейство до просешка
Коментари Харесай

Варненско семейство готово да се самозапали пред съда, за да защити единственото си жилище

Varna24.bg описа в материала " Банка докара варненско семейство до просешка сопа, юристи и ЧСИ ги довършиха ", е готово на крайни дейности, с цел да отбрани единствения си дом, в който се грижи за дете с аутизъм.  Хората са обезверени от непрестанните офанзиви на частен правосъден реализатор, който от време на време прави опити да вкара във притежание покупател на парцела, закупил жилището евтино при трети търг, макар че текат процедури и оспорвания от страна на притежателите на жилището.  

Припомняме, че до това състояние се стига, откакто преди години фамилията се вижда в неспособност да заплаща високите вноски по заема, теглен от банката за закупуването на жилището. След известно закъснение се стига до правосъдни каузи с банката, намесването на колекторски компании и частен правосъден реализатор. Докато хората се пробват да възстановят правото си да погасяват дългът си, парцелът им е разгласен за обмен и продаден на смешна цена след трети търг.  От тогава стартират офанзивите на частния правосъден реализатор да освободят жилището, в който те се грижат и за дете с аутизъм. Частната правосъдна изпълнителка не сортира средства и сезира даже отдел " Закрила на детето “,  че момченцето може да остане на улицата, тъй като жилището ще бъде отнето. Благодарение на юрист Петър Николов детето е избавено от настаняване в обществен дом и върнато на майката, само че фамилията продължава да живее и се грижи и за майката, и за синът й в единственото жилище, което има и да се бори за правото си да го резервира.   

Хората са пуснали тъжби до прокуратурата, десетки до съда освен у нас, само че и в Страсбург, само че са обезверени, че помощ не идва от на никое място. Затова са на път да подхващат фрапантни ограничения и заплашват да се самозапалят пред варненския съд, с цел да им бъде обърнато внимание. Ето какво още  споделиха те:

" В нашия случай нещата стигнаха до там, че следва следващ въвод на купувача на нашия апартамент в жилището ни, до момента в който към момента съдът не се е произнесъл дефинитивно по нашите тъжби и оспорвания. Служител на ЧСИ Даниела Янкова ми се обажда, че в случай че не се отзовем на датата в жилището те ще извикат ключар, с цел да ни отстранят от жилището. Така бях предизвестен по телефона ", описа мъжът. 

" Върху нас се упражнява систематичен напън и тормоз за освобождение на единственото ни жилище, а в същото време текат съдбини процедури, оспорвания, в прокуратурата има заведени тъжби за инспекция. Тези проверки текат и към момента никой не се е произнесъл. Според адвокатката, която се бори за правата ни, този въвод, който ЧСИ желае да направи, е изцяло незаконосъобразен предвид на продажбата на жилището, която те са създали в прорез със законодателството. Тази продажба на единственото ни жилище е противозаконна. Освен това то е продадено на трета обмен за жълти стотинки. Има решение на съда, съгласно което банката, от която теглихме заема за закупуването на жилището, е изгубила ипотечното право над жилището. Имаме заведено дело за това, че банката е продала на колекторска компания събиранено на дълга без да бъдем оведомени и сме продължавали да импортирам вноски по заема си. При тази първа цесия без наше познание банката губи това ипотечно право върху жилището. ЧСИ би трябвало да знае за това рухване на ипотеката, само че макар жалбите в съда издевателството продължава. ", показа и брачната половинка на варненеца, теглил заема преди години.  

Семейството пита:

" Трябва ли да стигнем до крайни дейности, да посегнем на живота си, с цел да ни обърнете внимание и отбраните правата и интересите ни, да се потвърди че тази продажба и дейностите на ЧСИ са незаконосъобразни? Нали съдът е самостоятелен, за какво при нашите тъжби реагира несъответстващо и съдиите си затварят очите. Как бихме могли да се защитим, откакто никой не желае да види незаконосъобразността на тази обмен. Ако има героичен и почтен арбитър би трябвало да ни помогне! 

Досега всяка наша тъжба се дефинира като неприемлива. Има европейски закони и клаузи, които би трябвало да се ползват в България, само че очевидно не се ползват. Ние имаме вяра в българското правораздаване и призоваваме, в случай че има към момента почтени съдии във варненските съдилища, а то сигурно има такива, дано да реагират и защитят правата ни. ЧСИ Даниела Янкова побърза  да впише купувача на дома ни в имотния указател, с което целеше да ни парализириа и завърши с нас. До момента не желае и не я интересува нашето мнение. До момента няма диалог, а единствено напън да освободим жилището. Ние имаме петиция в европейския парламент и в европейската комисия сме пуснали тъжби, обърнахме се и към евродепутата Емил Радев за подпомагане. Нужно ли е да се обесим или запалителен пред варненския съд, с цел да ни извърнат внимание? "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР