Varna24.bg научи за благородната постъпка на млад мъж от ромски

...
Varna24.bg научи за благородната постъпка на млад мъж от ромски
Коментари Харесай

Приказка за доброто: Млад мъж цяло лято събира капачки на плажа за инициативата Аз вярвам и помагам“

 Varna24.bg научи за благородната постъпка на млад мъж от ромски генезис с тежка орис, само че голямо сърце. Човекът цяло лято е събирал капачки, до момента в който чисти плажа на " Камчия “ – капачки за самодейността " Аз имам вяра и оказвам помощ “.

Казва се Сашо и преди две седмици е навършил 36 години. След 36 години Сашо  получи първата торта през живота си, а споделяме, че е момче, тъй като душата му е чиста колкото тази на едно дете, споделят сътрудници и другари на младия мъж от  комплекс " Камчия ".  

Съдбата на Сашо е тежка, той не познава фамилията си, съвсем целия си живот е прекарал по домовете, а в този момент Сашо е настанен при една стара жена, на която оказва помощ. Много хора в действителност имат сходна история, само че не всички имат голямото сърце на Сашо.

В момента Сашо работи като общ служащ в комплекс " Камчия “. В същия този комплекс работят близо 300 индивида и всеки познава Сашо. Едни го познават като най - работливия чиновник, други го познават като момчето, което всякога ти отваря вратите, желае да ти купи кафе и ти носи ябълки, тъй като му изглеждаш изтощен, а в този момент всички го знаят като индивида, който без да каже на никой, цяло лято е събирал капачки, с цел да помогне за закупуването на кувьози. Сашо надали е знаел какво е кувьоз, само че е знаел, че тези капачки ще оказват помощ на някой, което му е било задоволително.

Преди седмица Сашо е имал рожден ден и е станал на 36 години, а чиновниците на комплекс " Камчия “ го изненадали с торта и питка. Сашо се разплакал и споделил, че това е първата торта през живота му и, че никой до в този момент не е правил т  акова нещо за него. Преди две седмици пък служителка в комплекса е била рожденичка и Сашо събрал 8лв., с цел да й купи цвете. Когато тя схванала, поискала да му върне парите, а той споделил: " Събрах ги за теб, по този начин е редно, по този начин вършат всички тук – не ме карай да се усещам друг! “

Да, това е Сашо... той няма родители, няма своя къща, кола или хубави облекла. Сашо, обаче не се оплаква, радва се на всичко и желае да радва всички. Сашо е момчето от ромски генезис, което сподели на 300 индивида нещо доста значимо, което много постоянно забравяме – преди всичко би трябвало да бъдем хора, да сме положителни – без значение от събитията!

Сега комплекс " Камчия “ събира средства, за дърва и ледник за Сашо, не тъй като той си е изискал, а тъй като знаят, че от това има потребност. Подготвят и празненство в негова чест, тъй като положителното постоянно би трябвало да се възнаграждава!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР