Varna24.bg. На него ще бъде призован за разпит и разследващия

...
Varna24.bg. На него ще бъде призован за разпит и разследващия
Коментари Харесай

Започна поредното заседание по делото срещу Анита Мейзер

Varna24.bg . На него ще бъде свикан за разпит и проверяващия служител на реда Веселин Радев. Той ще би трябвало да обясни дали в хода на досъдебното произвеждане е оказвал напън върху Анита, да дава съответни показания и да поеме виновността по тази причина, че по несъобразителност предизвикала гибелта на брачна половинка си. Ще бъде изслушана и позволената спомагателна съдебно-медицинска експертиза.

Анита Желева, която апелира пред Варненския апелативен съд неоправдателната присъда на Оценка за съвместимост - Варна, признал виновността й за 2 закононарушения - по тази причина, че предизвикала по несъобразителност гибелта на брачна половинка си Николай и по тази причина, че предложила рушвет на полицейски чиновник, през днешния ден промени защитната си версия. Подсъдимата се отхвърли от показанията, дадени от нея на досъдебното произвеждане, както и от тези, които на два пъти е правила пред първата правосъдна инстанция. В своите пояснения пред състава на Апелативен съд-Варна, тя показа нова версия за събитията, свързани със завързването на така наречен " свински опашки " към краката и врата на брачна половинка си Николай. Разказа, че е била притискана от проверяващите и от наблюдаващия делото прокурор, за първите показания, направени от нея незабавно след трагичния случай.

Припомняме, че за убийството по несъобразителност подсъдимата получи три години и половина затвор, а по тази причина, че е предложила рушвет от 30 000 евро на проверяващия служител на реда съдът й присъди 4 години и половина " отнемане от независимост ". От двете санкции Желева ще търпи по-тежкото. Първата правосъдна инстанция наложи на подсъдимата санкция в размер на 8 000 лв., както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лева. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР