Varna24.bg Морето на най-предпочитания плаж от семейства с деца във

...
Varna24.bg Морето на най-предпочитания плаж от семейства с деца във
Коментари Харесай

Фекалии плувнаха в морето на най-посещавания семеен плаж във Варна

Varna24.bg Морето на най-предпочитания плаж от фамилии с деца във Варна, а и освен, този в " Аспарухово “, потъна в почивните дни във фекалии, видя кореспондент на Varna24.bg .

Водата в зоната под заведението " Мидена къща “ беше обагрена в гнусно кафяво, навсякъде плуваха частици и големи мазни петна.

За казуса са подадени към този момент голям брой сигнали до институциите. Репортерска инспекция откри, че в РЗИ-Варна към този момент са сигнализирани.

" Получихме подобен сигнал и сме го препратили по подготвеност до Регионална инспекция за опазване на околната среда –Варна, а в идващите дни ние ще вземем проби за разбор на морската вода за съществуването на ешерихия коли освен от този плаж, а както нормално и от всички варненски плажове. Проверките ни са настоящи и се правят от време на време “, разяснява за  Varna24.bg шефът на РЗИ-Варна доктор Дочка Михайлова.

" Имаме подадени няколко сигнала за замърсяването на водата на плажа с фекални води от спукана канализация в тоалетна на плажа и сме разпоредили инспекция, с цел да установим дали това е източникът на замърсяване или има друга причина “, удостовери за Varna24.bg кметът на регион " Аспарухово “ Калина Белмезова.

Медията ни изпрати питане и до Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна, откъдето чакаме отговор с какво тъкмо е нечиста водата и крие ли риск престоят в морето на Аспаруховия плаж, където от началото на сезона плажуват хиляди варненци и посетители на града.

Иначе се набива на очи смяната по линията, която тази година има концесионер. Пясъкът е измит и рядко може в него да се видят фасове, боклуци, бодли и шубраци, както предходната година.

По линията са ситуирани чадъри, шезлонги и доста кошчета за боклуци. Осигурено е водно избавяне и здравно обслужване. 

Плажът е един от най-предпочитаните заради необятната пясъчна ивица, плиткото дъно, където малчуганите могат да се къпят на мира и опцията да се паркира относително умерено поради дългата алея край него.

Жители на " Аспарухово “ споделиха, че това не е първото замърсяване на морето, само че до момента истината за източника на болестите, които сигурно крие това замърсяване, остава неразкрит.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР