Varna24.bg Кометата в парка на Аспарухово е опустошена и превърната

...
Varna24.bg Кометата в парка на Аспарухово е опустошена и превърната
Коментари Харесай

Кометата в парка на Аспарухово опустошена и превърната в тоалетна

Varna24.bg Кометата в парка на " Аспарухово " е опустошена и превърната в микросметище, видя кореспондент на Varna24.bg.

Корабчето от Татово време, което дълги години работи като атрактивно заведение, е опустошено и разрушено. Все още не е ясна ориста на тогавашния кораб, защото търгът за неговата продажба се апелира от един от участниците в него.

" Обжалваме търгът, защото считаме, че той е изопачен. Не можем да разясняваме какво считаме да вършим с кометата, в случай че спечелим обжалването, защото това е фирмена загадка, само че можем единствено да заявим, че на варненци ще им хареса. Ще спазим прецизно заповедта на регионалния шеф Стоян Пасев и условията на закона “, съобщи за Varna24.bg  Максим Петков от ДЗЗД БЛЕК СИЙ ТРАВЕЛ, консорциумът, който апелира тръжната процедура.

Според него изходът от делото, заведено в Административен съд Варна, ще стане ясен не по-рано от края на годината. Това значи, че и това лято Комета 5 вместо да бъде превърната още веднъж в заведение, атракция или музей, ще загрозява парка на " Аспарухово ". Плавателният съд е целият изрисуван в графити, а вътре всичко е потрошено и заринато от отпадъци. По миризмата, която се носи от корабчето може да се съди, че се употребява и за тоалетна.

Ето какво сочи документите от търга, оповестена на уеб страницата на регионална администрация през април:

Със заповед на регионален шеф на област с административен център - Варна е открита процедура за осъществяване на търг с скрито наддаване за продажба на движими движимости – държавна благосъстоятелност - някогашен плавателен съд  - транспортен съд " Комета – 5

С Решение № 5 от одобрения по подобаващ ред тръжен протокол, тръжната комисия, след класиране на участниците в търга, е предложила на регионален шеф на област с административен център - Варна да бъде издадена заповед, с която класирания преди всичко участник ХАЙ – ТЕХ ПРОДЖЕКТ ЕООД, предложил най – висока цена за закупуване на някогашен плавателен съд  - транспортен съд " Комета – 5 “ в размер на 10530.00 лева с Данък добавена стойност  да бъде избран за покупател на правото на благосъстоятелност на движимата движимост.

Ето и класирането след провеждането на търга:

Класирам участниците в търг с скрито наддаване за продажба на движима движимост – държавна благосъстоятелност - някогашен плавателен съд  - транспортен съд " Комета – 5 “ по следния метод:
1. На ПЪРВО МЯСТО - ХАЙ – ТЕХ ПРОДЖЕКТ ЕООД, предложил цена в размер на 10530.00 лева с Данък добавена стойност / 10 хиляди, петстотин и тридесет лв. с ДДС/.
2. На ВТОРО МЯСТО - НАДИН 22 ЕООД, предложил цена в размер на 8050.00 лева с Данък добавена стойност /осем хиляди и петдесет лв. с ДДС/.
3. На ТРЕТО МЯСТО - ДЗЗД БЛЕК СИЙ ТРАВЕЛ, предложил цена в размер на 8002.00 лева с Данък добавена стойност /осем хиляди и два лв. с ДДС/.

Заповедта на Стоян Пасев гласи:

Определям за КУПУВАЧ на правото на благосъстоятелност на движима движимост - някогашен плавателен съд  - транспортен съд " Комета – 5 “ – частна държавна благосъстоятелност, според Заповед № 2401 / 15.12. 1997г. на Министъра на финансите на Република България, находяща се в град Варна, община Варна, област Варна, регион Аспарухово, сложена върху парцел – частна държавна благосъстоятелност, представляващ аграрен парцел (ПИ) с идентификатор 10135.5506.864, в детайли разказан в акт за частна държавна благосъстоятелност № 8249/10.05.2012г. класирания преди всичко участник ХАЙ – ТЕХ ПРОДЖЕКТ ЕООД, предложил най – висока цена за закупуване на някогашен плавателен съд  - транспортен съд " Комета – 5 “ в размер на 10530.00 лева с Данък добавена стойност. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР