Varna24.bg Колко години трябва да чакаме, за да се оправят

...
Varna24.bg Колко години трябва да чакаме, за да се оправят
Коментари Харесай

Жители на Константиново към зам.-кмет: Елате ни на гости, вашите деца не газят кал, нали?

Varna24.bg Колко години би трябвало да чакаме, с цел да се оправят улиците в Константиново, децата ни газят тиня до шия, наслушахме се на оправдания и обещания. Превърнахме се в гето...Вашата улица сигурно не е в такова положение, елате ни за ден на посетители, когато завали. Как при този рекорден бюджет от 400 млн.лв. не можахте да заделите 1%, с цел да решите проблемите с канализацията и инфраструктурата в селото? Ще стигнем до гражданско непокорство и няма да съблюдаваме законите на България. С тези и други упреци през днешния ден поданици от варненското село нападнаха зам.-кмета Христо Иванов, който пристигна да се срещне с протестиращите, съобщи кореспондент на Varna24.bg

Иванов изясни, че сега е почнал ремонт по три улици, отпуснати са 150 000 лева от общинския бюджет за ремонт на уличната мрежа в селото, а от октомври ще се търсят и още средства за изкърпването на нови 2000 кв.м. в Константиново.  

Протестът през днешния ден, в който се включиха и майки с деца, бе против неизпълнените обещания на кмета Портних и общинската администрация на града. И днес жителите на селото упорстваха за следното:

Укрепване на изровеното след наводнението от 2016г. отводнително дере на селото.

Изграждане и възобновяване на неремонтираната от години и изцяло разрушена след наводнението инфраструктура – улици и мостове;

Изграждане на мръсна канализация в селото;

" Въпреки десетките ни писма и сигнали до посочените институции, макар отправените ни молби за подпомагане до министър-председател, омбудсман, президент, всички партийни централи и посолства на европейски страни, макар репортажите и изявленията в редица медии, управниците ни демонстрираха забележително безсърдечие, оставайки слепи и глухи за проблемите ни, което е към този момент нетърпимо и типична демонстрация на управнически цинизъм ", допълват основателите на митинга.

Ремонт на уличната мрежа в село Константиново върви по график, оповестиха в публично изказване от Община Варна. За задачата от бюджета на Община Варна са обезпечени 150 000 лв. - три пъти повече в сравнение с за същите действия през предходната година. Същата сума е планувана и за останалите села в общината.

Междувременно стана ясно, че предходната седмица Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет е отпуснала 150 000 лв. за възобновяване на водопроводимостта на дерето в село Констатиново, което пострада при наводненията през 2016г. Средствата не са задоволителни за подсилване на цялото дере, по тази причина строителните работи ще обзет единствено част от него. Веднага след наводнението през 2016 година Община Варна изиска да бъдат отпуснати средства за цялостно възобновяване на пътна инфраструктура в селото - за дерето и за 26 улици. През 2017 и 2018 година настояването за целево финансиране бе подновявано от време на време.

Повече от днешния митинг и договаряния с администрацията вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР