Varna24.bg.Информацията бе дадена в контекста на отчет за извършените и

...
Varna24.bg.Информацията бе дадена в контекста на отчет за извършените и
Коментари Харесай

Банкови служители осуетиха плановете на ало измамници във Варна

Varna24.bg .

Информацията бе дадена в подтекста на доклад за осъществените и разкрити закононарушения през ноември. Стана ясно, че общо 10 са записаните случаи на телефонни измами във Варна и региона. Полицаите са съумели да осуетят още 4 случая, два от които със съдействието на банковите чиновници. Задържана е 56-годишна варненка, употребена като муле на ало измамниците. В нея са открити 13 хил.лв., които е трябвало да им съобщи. 

По информация на комисар Андрей Ангелов, във всички банкови клонове в морската столица са извършени срещи със чиновниците, на които те са осведомени по какъв начин да различат съмнително държание у хора, станали жертви на телефонни измами. Тези хора постоянно са на възраст, мощно обезпокоени, до момента в който теглят спестяванията си и през времето, до момента в който стоят на гишето са на телефона, с цел да следват инструкциите на нарушителите. В по-голяма част от случаите се касаело за мними служители на реда, които работили по еднакъв метод. Първо се обаждали да предупредят жертвата, че ще бъде потърсена от измамници, които те проверяват и индивидът би трябвало да им спомага с всичко. След това се представяли за самите бандити и успявали да сплашат хората с разнообразни закани. Третото позвъняване било още веднъж от подправените служители на реда, които давали указания какъв брой пари къде да бъдат оставени, с цел да се помогне на " следствието ".

След тези случаи пострадалите постоянно не желали да отворят вратата и да спомагат на същинските чиновници на реда, добави комисар Ангелов.

Друг фрапиращ случай, който Varna24.bg към този момент отрази, е залавянето на англичанин от Бъркли, трансформирал в същински склад за муниции и дрога втория етаж от вкъщи си в околност Припек, в землището на Константиново. 

Лицето е арестувано за 72 часа, само че отказвало да дава пояснения за нелегално притежаваните гранати, патрони, сигнални ракети и ловна пушка. 

Според статистиката за миналия месец бяха отчетени 7 грабежа, 3 от които разкрити, 170 обири и 39 случая на хванати лица с опиати.

По линия на предварителната защита на разпространяването на опиати при профилирана полицейска акция са били тествани 841 лица, а 40 от тях са арестувани. Проверени са 273 учебни региона, извършени са 13 142 срещи с представители на образователните заведения в града и района. 

Повече за свършеното от органите на реда през миналия месец вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР