Varna24.bg, че той лично не поема ангажимент да готви за

...
Varna24.bg, че той лично не поема ангажимент да готви за
Коментари Харесай

Готвачът на Тейсти: Заведението няма вина, ние също ядохме от хапките! Нека тестват младежите за алкохол и наркотици

Varna24.bg , че той персонално не поема ангажимент да готви за деца заради рисковете и по тази причина е поръчана храна от кетъринг компания " Сладки изкушения ".  Ето какво показа той пред кореспондент на медията:

" Аз не поемам ангажимент да сготвям за деца, тъй като в подобен случай в хладилника  би трябвало да има проби от всичко, което се подготвя за тях. Пробата стои 24 часа в хладилника. В нашата кухня няма условия за подготвяне на кетъринг. Затова взехме решение да поръчаме хапките от компания " Сладки изкушения ". Тази компания е една от най-хубавите във Варна, с които работим. От 16 години са на пазара, имам им цялостно доверие. Хапките бяха с луканка, кашкавал и сирене, шунка, млечен мус, негърчета имаше също, нямаше яйчени артикули, нищо, което да е рисково.

Ние също ядохме от тези хапки. Вече идваха инспектори от РЗИ и БАБХ и ревизираха личния състав. Обаче различен е въпросът дали тези младежи не са използвали алкохол и наркотици извън заведението. Често излизаха на тумби извън. Ясно е, че никой няма да признае пред родителите си. Добре е да се вземат проби и за това, преди да се хвърли виновността върху храната. Така че заведението ни няма безусловно никаква виновност, не мисля че и компанията с кетъринга има.

Докато бяха в заведението младежите си бяха в чудесно здраве. Чак в понеделника са почнали недоволствата. Всички плата, самата посуда си беше стерилизирана. Ние тук им сервирахме в пластмасови чашки и чинийки. Недоумявам каква е повода, само че доста желая да схвана и с неспокойствие чакам да завърши следствието на РЗИ и БАБХ, с цел да кажат какво се е случило ", коментира за медията ни основният готвач на " Тейсти ". 

Припомняме, че 64 деца са потърпевши по първична информация от хранително натравяне на коледно празненство в заведението в почивните дни.  

На 15 декември в заведението е имало 96 деца, от които 58 са били с недоволства от стомашни болки, гадене, повръщане и диария. В неделя, на 16 декември в заведението са празнували втора група от възпитаници на същото учебно заведение. От 68 деца 6 са били с недоволства, а едно е потърсило помощ в Спешния център, изясни за Varna24.bg доктор Дочка Михайлова, шеф на РЗИ-Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР