Varna24.bg > АрхивВъпреки масовата ваксинация в Израел, за България все още

...
Varna24.bg
> АрхивВъпреки масовата ваксинация в Израел, за България все още
Коментари Харесай

Започва приоритетна имунизация на работещите в туризма във Варна

 Varna24.bg > Архив
Въпреки всеобщата имунизация в Израел, за България към момента остават условията за ПСР-тест при идването на гостите, съобщи през днешния ден шефът на РЗИ-Варна доктор Дочка Михайлова. 

Стана ясно, че все още туристическият отрасъл работи по напътствията от предходната година и условие за тест за всички идващи туристи остават в действие.  

Д-р Михайлова изясни, че на база 14-дневни данни, коефициента на заболяемост за Варна и региона е 530 на 100 000 души, само че се усеща спад и натискът над лечебните заведения е по-малък. Все по-ритмично тече и имунизацията във Варненско, добави доктор Михайлова. 

Очаква се и по-голямо количество ваксини на " Пфайзер " и " Модерна ", които да дойдат за Варна и региона още в края на този месец. Те ще са най-вече за имунизация за работещите в туризма.  

" В връзка сме с хората в бранш " Туризъм ", ще пожелаваме описи и организация ", добави доктор Михайлова.

Тя посочи, че за последните две седмици под карантина е сложена една група в ДГ " Христо Ботев ",  една група в ДГ " Светулка ", една група в ДГ " Дружба ", в ОУ " Стоян Михайловски " 7-ми " а " и 7-ми " б " класове, в ДГ " Добри Чинтулов " -с. Въглен, една група, в ОУ " П.Р. Славейков " - 3-ти " а " клас, в СОУ " Климент Охридски " - 3-ти " а " клас, една група в ДГ " Снежанка " в гр. Провадия и Професионална гимназия по компютърно моделиране във Варна един клас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР