Варна. Започна тактическото учение Черно море 2018. Това съобщиха от

...
Варна. Започна тактическото учение Черно море 2018. Това съобщиха от
Коментари Харесай

Варна: Започна тактическото учение „Черно море 2018”

Варна. Започна тактическото обучение „ Черно море 2018 ”. Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили . От през днешния ден до 22 юни се организира тактическото обучение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „ Черно море 2018 ”, което е финален стадий от подготовката за идното през месец юли национално военноморско обучение с интернационално присъединяване „ Бриз 2018 ”.
Учението дава опция на участниците да показват и усъвършенстват своите умения при използване на оперативните процедури на НАТО, потребление на системите за ръководство на силите и средствата на флотилията и други военноморски практики, отнасящи се до планирането, провеждането и разбора на тактически учения.
В учението вземат участие общо 25 бойни и спомагателни кораби и катери от състава на флотилията и 2 вертолета АS 565 МB “Panter ” от морската авиобаза „ Чайка ”.
Командир на оперативното съединяване на море е командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, а шеф на учението е капитан I сан Ваньо Мусински – заместник-командир на флотилията.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР