Варна. Все по-ниска е възрастовата граница на заболелите от рак

...
Варна. Все по-ниска е възрастовата граница на заболелите от рак
Коментари Харесай

Проф. д-р Радослав Радев, УМБАЛ „Света Марина“ – Варна: Все по-ниска е възрастовата граница на заболелите от рак на гърдата

Варна. Все по-ниска е възрастовата граница на заболелите от рак на гърдата. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна проф. доктор Радослав Радев, началник е на Клиника по гръдна хирургия при УМБАЛ „ Света Марина “ във Варна и декан на Факултета по медицина към Медицински университет – Варна. Проф. Радев означи, че ракът на гърдата е обществено значимо заболяване, тъй като броят на заболелите е прекомерно огромен за нашата страна.
„ Социално значимо заболяване е, тъй като ангажира възраст, която е прекомерно ниска. Все по-надолу слиза възрастовата граница, която ангажира пациенти с карцином на млечната жлеза и това нямам по какъв начин да не се впише в групата на обществено значимите болести “, уточни проф. Радев. По думите му ракът на гърдата може да бъде лечим, като това зависи от стадия на болестта, какъв е неговият хистологичен вид и какви действия са подхванати. „ Не са единици случаите, в които сме реализирали и реализираме трайно изцеление на болестта “, сподели проф. Радослав Радев. Той съобщи, че ролята на профилактиката е огромна, както за всяко едно заболяване. „ Колкото по-рано, толкоз по-добре и толкоз по-добър резултат получаваме “, акцентира проф. Радослав Радев.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР