Варна влезе в класация на списание Форбс за петте най-подценявани

...
Варна влезе в класация на списание Форбс за петте най-подценявани
Коментари Харесай

Варна попадна в топ 5 на най-подценяваните дестинации

Варна влезе в ранглиста на списание „ Форбс " за петте най-подценявани градове за посещаване на Балканите. В листата на влиятелното бизнес списание участват места в Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина и Северна Македония.

„ Въпреки че постоянно е засенчвана от столицата София, Варна има един изключително привлекателен признак за туристите - бреговата линия " - по този начин стартира публикацията на списанието, която споделя за морската ни столица като един от водещите подценявани градове.

„ За повторно това известно международно списание ни отразява. Смея да кажа, че това е една чудесна реклама за Варна. Нашият град към този момент 100 години развива морски туризъм. Популярен е в цяла Европа и освен. Бих споделила и в доста други страни от Близкия Изток ", разяснява Соня Георгиева от Дирекция „ Туризъм " в Община Варна.

Оказва се, че огромна част от хотелите в града са цялостни, даже и отвън дейния летен сезон. „ Определено ни липсва самочувствие. На варненци, на бизнеса във Варна, тъй като допреди години, в случай че си пожелавахме градът да бъде туристическа столица на четири сезона, несъмнено това към този момент е реалност ", счита ръководителят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев.

„ Като виждам резервациите за зимата - несъмнено, тя не е като лятото - това е ясно, само че сигурно зимните ни месеци към този момент не са това, което бяха. Имаме много огромно нарастване на туристопотока, а и въобще на гостите, които посещават Варна ", добави Косев.

Освен морето и хотелите, единствено във Варна може да бъде забелязано и най-старото обработено злато в света. „ Никъде другаде в целия свят няма такова струпване освен на доблестен метал. Нямаме удостоверение за толкоз ранна комплицирана организация на човешкото общество, появила се като протодържава 1000 години преди Месопотамия и Египет. Във всеки един музей на България, на Европа, може да видите римско въоръжение, гръцка керамика, само че единствено във Варненския музей може да видите находките от Варненския некропол ", сподели Владимир Славчев от Археологически музей - Варна.

Варненци и гостите на града посрещат с усмивка новината, че морската столица е в влиятелната ранглиста. „ Варна може да предложи всичко. Въпросът е да се популяризира добре. Защо, когато излезем на открито, си споделяме: „ Господи, какъв брой хубави неща има, само че нашето е по-хубаво ". Трябва ли постоянно да вършим паралел с другите неща? Във Варна има всичко ", счита поетът и шоумен Кирил Аспарухов.

„ Аз съм бил на доста места по света, в това число и в Америка. От Варна по-хубав град за живеене няма. Всичко е на една ръка разстояние и градът не е претъпкан. Заведенията са невероятни, заведенията за хранене са хубави. Море има ", уточни Александър Стоянов.

Разбира се, с изключение на всичко друго, Варна може да се похвали и с богата културна стратегия. И в случай че въпреки всичко сте се пренаситили с опера и спектакъл, на драго сърце може да се насладите на уличните музиканти в центъра на града.

Източник:NOVA

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР