Варна. Варненските народни представители от ГЕРБ Нели Петрова и д-р

...
Варна. Варненските народни представители от ГЕРБ Нели Петрова и д-р
Коментари Харесай

Варна: Народни представители от ГЕРБ присъстваха на първата копка на исторически парк в община Ветрино

Варна. Варненските народни представители от ГЕРБ Нели Петрова и доктор Руслан Тошев и парламентарният им сътрудник от Шумен Димитър Александров участваха на формалната гала, с която стартира строителството на исторически парк в с. Неофит Рилски, община Ветрино. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Инициаторите на плана Ивелин Михайлов и доцент Николай Нинов направиха символичната първа копка дружно с регионалния шеф на Варна Стоян Пасев, кмета на община Ветрино Димитър Димитров и енорийския духовник от селото йеромонах Никифор, който благослови начинанието.
Сред гостите бяха кметове на общините от Варненска и Шуменска област, общински съветници, както и доста жители.
Кметът на община Ветрино доктор Димитър Димитров приветства присъстващите и пожела на плана доста триумф. Той публично връчи на Ивелин Михайлов разрешителното за градеж и изрази убеденост, че възстановявайки историята, вложителите ще допринесат за бъдещето на Ветрино и района.
Историческият парк е план за показване на неповторимите български културно-исторически полезности. Комплексът ще бъде построен върху повърхност от 130 декара. В него хронологично ще бъдат пресъздадени разнообразни столетия от развиването на човешката цивилизация, оставили отпечатък по нашите земи, само че ще се оферират и тематични атракции, съчетани с благоприятни условия за хранене, отдих и осъществяване на разнообразни развлекателни мероприятия.
Реализацията на комплекса се прави оценка на 50 млн. евро, като се планува строителните работи да продължат до 5 години. Създателите на плана оповестиха, че чакат той да бъде подсилен и от китайски вложители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР