Варна. В рамките на три години пътуването по автомагистрала Хемус

...
Варна. В рамките на три години пътуването по автомагистрала Хемус
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов във Варна: През октомври догодина по автомагистрала „Хемус” ще се пътува с час по-малко

Варна. В рамките на три години пътуването по автомагистрала „ Хемус ” ще се съкрати от Варна до София в посока Търново, а следващата година през октомври най-малко със 70 - 80 километра, или с към час, ще скъсим времето за път. Това разяснява при визитата си във Варна министър-председателят Бойко Борисов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Варна . В града Борисов посети новостроящия се храм „ Св. Прокопий Варненски ”. Премиерът разяснява след визитата си в цех в Карапелит, че бизнесът има интерес от построяването на автомагистралата. „ Северна България не може без „ Хемус ”. Парите са на 100% обезпечени. В обособена сметка. Плащаме незабавно щом се извърши активността, тъй че в границите на 3 до 4 години най-тежките сектори сред Търново и Търговище, равните места ще ги изкараме ”, сподели Борисов.
Финансовият министър Владислав Горанов добави, че автомагистралата може да е подготвена още до края на 2022 година. Той посочи, че всичко зависи от влизането в действие на промените в Закона за собствеността. Бойко Борисов изрази вяра президентът да не върне текста, което може да докара до закъснение.
Премиерът напомни, че поради всички отчуждителни процедури строителството на аутобана се е забавило с две години. „ Между Търново и Търговище сега се проектира, тъй като никой не е правил до момента сметка да прави автомагистрала „ Хемус ”, сподели още той.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР