Варна. Тържествен ритуал за оказване на почит към Христо Ботев

...
Варна. Тържествен ритуал за оказване на почит към Христо Ботев
Коментари Харесай

Варна: Тържествен ритуал по повод 171 години от рождението на Христо Ботев се провежда пред паметника на революционера в Морската градина

Варна. Тържествен обред за оказване на респект към Христо Ботев се организира на паметника на поета и бунтовник в Морската градина във Варна, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Навършват се 171 години от рождението на Христо Ботев. По традиция на този ден преди спасяването на Богоявленския кръст се организира тържественият обред за респект на поета-революционер.
Пред паметника, който се намира на Алеята на възрожденците, ще бъдат поднесени венци и цветя. В събитието вземат участие Представителният духов оркестър на Военноморските сили и елементи от Варненския гарнизон, курсанти от Висшето военноморско учебно заведение, представители на локалната власт, военни, общественици, възпитаници и голям брой жители, които се причислиха към шествието, което потегли от площад „ Св. св. Кирил и Методий ”. След ритуала е планувана кулминационната точка на днешните Богоявленски тържества във Варна – хвърлянето и спасяването на Светия кръст.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР