Варна стана третият български град, в които армията тренира оборудване

...
Варна стана третият български град, в които армията тренира оборудване
Коментари Харесай

Армията изгради военнополева болница и във Варна

Варна стана третият български град, в които армията тренира съоръжение на военнополева болница. Работата е почнала през вчерашния ден в Двореца на културата и спорта, а всичко би трябвало да е готово до 26 март, заяви пресцентърът на Военноморските сили.

До момента военнополеви лечебни заведения бяха построени в София в зала " Арена Армеец " през предходната седмица и в Пловдив в зала " Колодрум " през вчерашния ден. Плановете са такава подготовка да има и в Русе.

Все още няма цялостна изясненост защо биха се употребявали сходни лазарети при потребност. При първата подготовка беше обявено, че в тях ще се настаняват хора, които би трябвало да са под карантина, поради съмнения че са носителите на ковид. Вчера пък се разбра, че се позволява и лекуване на заболели, които са в до приблизително тежко положение. За болничното заведение във Варна се споделя, че е " предопределена за болнично наблюдаване на забележителен брой хора ". " Дневник " изпрати уточняващи въпроси по тематиката до пресцентъра на Министерството на защитата, само че отговор още няма.

В тренировката във Варна вземат участие елементи на Военноморските сили, които се координират с Националния действен щаб министерство на защитата, министерството на младежта и спорта, министерство на опазването на здравето, държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси " и регионална администрация на Варна.

От страна на Военноморски сили вземат участие 91 военнослужещи пет камиона и два микробуса. От държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси " от градовете Търговище и Силистра са предоставени 300 кревати със цялостното им съоръжение: дюшеци, чаршафи, възглавници, одеала, шкафчета и 300 комплекта хавлии и пижами.

Оборудването е превозено и съединено от военнослужещи от флота. В постройката са обособени и пространства за медицинските екипи, регистратура и места за прегледи на жителите.

300 места имаше и в оборудваната в Пловдив болница, до момента в който в София леглата бяха 500. България е в изключително състояние поради ковид от 13 март. Доказано инфектираните досега са 220, по данни от неделя над 7000 са под карантина.

В понеделник Националният действен щаб разгласи, че плануваните кревати за настаняване на заболели със признаци във Военомедицинска академия и " Пирогов " са на изчерпване и предложи на Министерството на здравеопазването да издаде заповед всяка една болница, без значение от типа на собствеността, в период от 3 дни да показа обособени отделения, които да работят с ковид, оборудвани с реанимационни кревати.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1021)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР