Варна ще посрещне своя празник, 15 август, когато е Свето

...
Варна ще посрещне своя празник, 15 август, когато е Свето
Коментари Харесай

Варна празнува с много музика, ветроходна регата и заря

Варна ще посрещне своя празник, 15 август, когато е Свето Успение Богородично, с богата стратегия. Събитията са проведени от Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия. Точно в 9 ч. ще стартира тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм „ Св. Успение Богородично “. В 10.30ч. ще бъде тържествено повдигнат флагът на града, след което ще стартира литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица.

За децата на сцена „ Раковина “ от 10.30ч. е очакван спектакълът „ Джобни чародейства“ на Мануела Саркисян, в 11.30 ч. ще се открие особено ателие за разработване на кукли, с водещ Мария Банова, а от 19 ч. следват занимателни минути с Богдан Томов. За феновете на националната музика от 17. 30 ч., също на сцена „ Раковина “, ще свири гайдарският оркестър „ Диньо Маринов “ при НЧ „ Васил Левски 1945 “

На празника ще финишира интернационалната регата „ Кор Кароли ” с награждаване на спечелилите в 19 ч. в свободната зона на пристанище Варна. Регатата започва в Бургас на 11 август и е за екипажи с килови яхти.

От 20 ч. е обичайният концерт на пл. „Независимост“, със солисти и оркестър на Държавната опера, под диригентството на Мартин Пантелеев. В 20 часа в Летния спектакъл ще стартира церемонията по връчване на почетни звания и оценки на Община Варна, след което програмата ще продължи с концерт на Михаил и Кристина Белчеви и фолклорните ансамбли „ Варна “ и „ Тракия “ – Пловдив.

21 е началният час на концерта в свободната зона на пристанището. В него ще се включат музикалното поп дуо „ Моранди “ от Румъния, Славин Славчев и групата Julian’s Laughter, Атанас Колев, Папи Ханс, Виктория Георгиева, 100 кила, Дийп зоун прожект /Deep Zone Project/ и Орлин Павлов. Около 23,20ч. ще стартират празничните илюминации.

Празнична стратегия за 15 август

9.00 ч., Тържествена архиерейска Света литургия,катедрален храм „Св. Успение Богородично“10.30 – 10.40 ч., Тържествено издигане на флага на града, литийно шествие с чудотворната икона на Св. Богородица, площад „Св. Св. Кирил и Методий“10.30 ч. Детски театър „ Джобни чародейства “, сцена Раковина11.30 ч. Ателие за направа на меки кукли, сцена Раковина17.30 ч.Концерт на гайдарския оркестър при читалище „ Васил Левски “, сцена Раковина19.00 ч. Богдан Томов с децата на Варна, сцена Раковина20.00 ч. Солисти и оркестър на Държавната опера – Варна, пл. Независимост20.00 ч. Церемония по връчване на почетни звания и оценки и церемониален концерт, Летен театър21.00 ч. Празничен концерт, Пристанище Варна22.00 ч. Празничен крос „ Пътят на светлината “ Слънчевият часовник23.20 ч. Празнична заря
Безплатното приложение „Европейски път – Варна“ в комфортен за четете формат изтеглете от ТУК.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР