Варна. С коледен базар Специалното училище за ученици с нарушено

...
Варна. С коледен базар Специалното училище за ученици с нарушено
Коментари Харесай

Варна: Училището за деца с нарушено зрение в града отпразнува 113-тата си годишнина с коледен базар

Варна. С коледен базар Специалното учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение „ Проф. доктор Иван Шишманов ” отпразнува 113-тата си годишнина. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Варна шефът на учебното заведение Жулиета Петкова. „ Огромен интерес от страна на жители и родители имаше и за двете събития денем “, сподели Жулиета Петкова. По думите й всички деца от учебното заведение са взели участие с голямо предпочитание в изработването на голям брой картички, свещници и играчки за елха, в които са вложили цялата си креативна мисъл. Тя изясни, че изработването на една картичка може да отнеме до 3 дни. Това се дължи на болесттите на децата, които не разрешават тяхното внимание да бъде приковано в една активност за толкоз дълго време. Според нея обаче, коледния базар си остава едно от най-чаканите събития през годината.
„ Децата може да не помнят какво се е случило предходната година, само че помнят страстта. Помнят това позитивно отношение на хората към тях и надлежно удовлетворението от това, което те са изпитали, “ изясни директорката на учебното заведение. Целта на базара е освен да събере средства за подкрепяне на учебното заведение, само че да развие информационните умения на децата, изясни още тя. „ Например, картичката коства 1 лева, а насреща индивида дава 2 лева, какъв брой пари би трябвало да се върнат? Тоест ние направихме на процедура един открит урок за това какво са научили децата ни в часовете по зрително подкрепяне, насочване и подвижност, и ежедневни умения, “ добави Жулиета Петкова. На въпроса дали 113 години са доста, Жулиета Петкова отговори, че празника е разрешил на всички да се върнат в предишното, само че да честват в сегашното. „ 113 години са доста. Много са в случай че ги гледаш като години. Но в случай че дойдете в учебното заведение и видите светналия взор на всички работещи в това учебно заведение, на всички деца, ние сме образец за дългоденствие и младост в едно “, уточни Жулиета Петкова.
Училището отваря порти на 11 декември 1996 година по самодейност на министъра на националното просвещение проф. доктор Иван Шишманов, който е й негов патрон.
Бояна АТАНАСОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР