Варна. Решението за участие в символичния протест е лично решение

...
Варна. Решението за участие в символичния протест е лично решение
Коментари Харесай

Проф. Радослав Радев, БЛС – Варна: Лекарското и сестринското съсловия се демотивират след поредния случай на побой над медици

Варна. Решението за присъединяване в символичния митинг е персонално решение на всеки един доктор във Варна. Това съобщи за Радио „ Фокус “ – Варна проф. доктор Радослав Радев, д.м., ръководител на Регионалната гилдия на Българския лекарски съюз във Варна във връзка проведения през днешния ден алегоричен митинг против насилието над медици. „ Този метод на изложение на мнение – на митинг с лентички, сме го играли, само че резултатът е нулев. Започваме от трагична обстановка да го трансформираме в комедия. Не одобрявам подобен тип държание. Лентичката не трансформира нищо, тя няма да промени отношението на хората. Трябва да се сяда и да се приказва, да се разисква съществено тематиката. Така не може повече. Всеки ден в цялата страна има принуждение, само че резултат няма. Започва демотивация на лекарското съсловие, само че и на сестринското. Не е допустимо да искаш помощ и откакто окажеш помощ, да ти строшат главата от пердах. Не разбирам и другото - докога ще слагаме лентички. Така нещата няма да се случат. От една страна приказваме за това по какъв начин да задържим младите лекари, които образоваме, да продължат да работят в България, въпреки това ги пребиваме от пердах “, разяснява проф. доктор Радослав Радев.
Според него самите гилдии са разграничени. Проф. Радев изрази мнение, че когато бият лекари, останалите класи не реагират, и противоположното – когато бият експерти от други сфери, лекарското съсловие не реагира. „ Най-нормалното е когато бият някого, да скочат всички – лекари, инженери, водачи, учители, всяка професионална колегия “, акцентира проф. доктор Радослав Радев.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР