Варна. Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов посрещна министъра

...
Варна. Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов посрещна министъра
Коментари Харесай

Ректорът на МУ-Варна проф. Красимир Иванов посрещна министърa на образованието и науката Красимир Вълчев

Варна. Ректорът на МУ-Варна проф. доктор Красимир Иванов посрещна министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Това оповестиха от пресцентъра на МУ – Варна . Благодарение на високите технологии, министърът се срещна с изключение на със студентите, които бяха пристигнали в модерната първа публика в Ректората на университета, също и със студенти и преподаватели във филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново. Проф. Радослав Радев, който бе виртуален гид, срещна министър Вълчев и с лекарите в операционните в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна и в Университетския медико-дентален център, като показва високотехнологичните благоприятни условия, които имат студентите при образованието си в МУ-Варна. Виртуална връзка бе направена и с образователна зала във Факултета по фармация и със симулационния център в Университетската болница „ Св. Марина “, в който сега имаше часове със студенти от англоезичната стратегия на образование.
Освен дребна част от IT решенията, които МУ Варна е внедрил в ежедневната си просветителна активност, проф. Радев показа на министъра и системите за електронно образование „ Blackboard “, за електронно обслужване на студенти Web student, Web theacher, цифровата платформа за генериране на изпитни проби и университетската телевизия.
Министър Вълчев влезе в ролята на специализант в Медицински университет – Варна, като благодарение на първите в света 3D очила за виртуална действителност при образование по хирургия и симулаторът за лапароскопска хирургия, извърши оперативна намеса.
„ Поздравявам ви за това, което сте създали, във връзка с дигитализацията и модернизацията на образованието и научната активност. Убеден съм, че това ще даде конкурентни преимущества в дълготраен проект. Имаме потребност от повече просветителни институции като вас, които да са разпознаваеми в интернационален проект и да са съответни на новите провокации “, се обърна министърът на образованието Красимир Вълчев към ректора на МУ-Варна проф. доктор Красимир Иванов, академичното управление и студентите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР