Варна преизбра за свой кмет Иван Портних от ГЕРБ.При 100%

...
Варна преизбра за свой кмет Иван Портних от ГЕРБ.При 100%
Коментари Харесай

Иван Портних печели вота във Варна на втори тур с 60,79%

Варна преизбра за собствен кмет Иван Портних от ГЕРБ.

При 100% обработени протоколи, на втори тур претендентът на ГЕРБ печели с 60,79% от гласовете или 49 207 гласа. Това съобщи ръководителят на ОИК-Варна Велин Жеков.

След него остана Костадин Костадинов от „ Възраждане” с 35,99% или 29 138 гласа.

В четирите региона където не бяха определени районни кметове на първи тур, спечелили са претенденти на ГЕРБ.
Портних: Усещането за предупреден край може да е довело до ниската интензивност Кметът от ГЕРБ се оплака от "манипулации " по време на акцията
Забеляза се ниска изборна интензивност на 28,76% интензивност в морската ни столица. Иван Портних означи, че ниската интензивност на жителите се дължи може би поради чувството за предупреден край.

„ На първи тур единствено 500 гласа ни разделиха от успеха и преднината пред идващия опонен беше над 3 пъти”, добави той.

„ Огромната част от гласоподавателите считат, че вотът не трансформира ориста им и нищо не зависи от изборите. Въпреки напъните, които положихме по време на акцията и обясненията, че човек самичък си кове ориста, а не да чака някой различен да му я определя”, акцентира пък Костадин Костадинов.

По думите му против „ Възраждане” е имало доста мощна коалиция на втори тур, защото четири от петте показани партии на изборите във Варна са се коалирали против неговата партия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР