Варна. Преди да тръгнат на път, гражданите трябва да се

...
Варна. Преди да тръгнат на път, гражданите трябва да се
Коментари Харесай

Комисар Тихомир Тотев, РДПБЗН – Варна: Преди да тръгнат на път, гражданите трябва да се уверят, че са спрели отоплителните уреди или печките на твърдо гориво

Варна. Преди да тръгнат на път, жителите би трябвало да се уверят, че са изключили отоплителните уреди или печките на твърдо гориво. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна комисар Тихомир Тотев, шеф на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РДПБЗН) - Варна. Той добави, че по отношение на празничните дни се обезпечава и увеличаване на дежурните смени с оглед повишение опциите на службите за реакция при катастрофи.
От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна напомнят, че немарливост и неспазване на противопожарните ограничения за сигурност са едни от честите аргументи за жилищни пожари. От свещи, до коледни елхи, висящи гирлянди и камини, сезонният интериор постоянно може да бъде рисков, в случай че не е вярно позициониран или в случай че е подложен до евентуално рисков предмет. От дирекцията предлагат да не се употребяват свещи и бенгалски огън за декорация на коледните дръвчета. Освен това горящите свещи би трябвало да са сложени върху твърда и негорима поставка, на безвредно разстояние от горими материали и предмети. Освен противопожарни ограничения в дома си, от полицията молят и за внимание на жителите при посещаване на мероприятия отвън него.
По време на почивните дни към Бъдни вечер и Коледа на територията на Варна и региона са регистрирани 10 пожара с нанесени материални вреди. Неправилно потребление на отоплителен апарат е причина за зародил пожар в избата на къща в село Чернево. При опит да гаси самичък пожара, 60-годишният притежател на парцела е вдишал пушек. През интервала са получени и пет сигнала за пожари в контейнери за боклук в Девня и Варна. 22 са записаните пожари без директни материални вреди – в сухи треви, в боклуци и в контейнери за боклуци, в комини, в пералня, в кухнята на апартамент, на газова бутилка, а 19 са записаните случаи на оказана техническа помощ.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР