Варна празнува днес 145 години от Освобождението на България от

...
Варна празнува днес 145 години от Освобождението на България от
Коментари Харесай

Варна празнува 145 години от Освобождението на България

Варна чества през днешния ден 145 години от Освобождението на България от турско иго. Честванията започнаха с тържествено издигане на националното знаме на площад „ Св. Св. Кирил и Методий “ под съпровода на духовия оркестър на Военноморски сили.

На тържествената гала участваха кметът на Варна Иван Портних, министърът на туризма Илин Димитров, регионалният шеф Марио Смърков, Емил Радев, народен представител в Европейския парламент, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, представители на Военноморските сили, Общинския съвет, районни кметове и жители.  По-късно с боен обред бяха положени цветя и венци пред паметниците на починалите за Освобождението на България съветски и украински воини в Морската градина.  Празничната стратегия продължава през целия ден. В 18 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще бъде извършен концерт-спектакълът „ Свободата.. “, а в 19:30 ч. на площад „ Антон Новак “ на входа на Морската градина ще стартира тържествена заря-проверка по случай националния празник.

 Организатор на събитията е Община Варна, а съорганизатори са Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска митрополия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР