Варна. Почти десет дни преди премиерата, билетите за коледната постановка

...
Варна. Почти десет дни преди премиерата, билетите за коледната постановка
Коментари Харесай

Играят на варненска сцена „Джуджетата и обущарят“ и след Коледа поради големия интерес на публиката

Варна. Почти 10 дни преди премиерата, билетите за коледната режисура „ Джуджетата и обущарят “ на Драматичния спектакъл във Варна към този момент са на изчерпване. Представлението ще се играе всеки ден на Основна сцена от 12-ти до 22-ри декември. Близо 3000 фенове се чака да посетят десетте спектакъла преди Коледа. Това заяви шефът на Театрално-музикантският продуцентски център в града Даниела Димова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . „ След премиерата на 12-ти декември ще играем спектакли всеки ден, билетите са съвсем разпродадени и към този момент има към момента билети единствено за спектаклите на 21-ви и 22-ри декември “, изясни тя.

Според Даниела Димова заради огромния интерес към спектакъла, който се основава на приказката на Братя Грим, постановката може да претърпи акомодация и към този момент без Дядо Коледа да продължи да радва младата аудитория.

Представлението се слага на варненска сцена от режисьора Венцислав Асенов, който за пръв път работи с актьорския състав в морския град. „ Джуджетата и обущарят “ е доста къса и семпла приказка с прелестно коледно обръщение за две джуджета, които оказват помощ на една баба и един дядо, изпаднали в беднотия, да създадат обувки и като ги продадат да посрещнат уместно празника. В нашата версия Вие ще видите цялостен един град, обитаем с доста персонажи, в който джуджетата ще дойдат в действителност. Това е Варна от вашите и наши мемоари и показа за един град край морето, изпълнен с доста обич. Това е градът от нашите хубави детски мемоари и какъвто желаеме да го забележим в коледните празници, огрян от усмивки и обич към близък “, изясни той.

В слагането на „ Джуджетата и обущарят “ Венцислав Асенов работи в креативен тандем със сценографа и костюмограф Даниела Николчова. Тя ще способства за това на сцената да бъде построен един нов по-различен баснословен свят, а задачата да се възпитат у децата усет и сензитивност, които да ги привлекат да станат постоянни театрални фенове.

Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР