Варна. Основното предизвикателство пред нас през 2018 година е приемането

...
Варна. Основното предизвикателство пред нас през 2018 година е приемането
Коментари Харесай

Иво Бонев, Съюз на хлебопроизводителите и сладкарите - Варна: Основното предизвикателство пред нас е приемането на поправките в Закона за храните

Варна. Основното предизвикателство пред нас през 2018 година е приемането на поправките в Закона за храните, който мина на първо четене в Народното събрание. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна Иво Бонев, ръководител на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна. „ Надяваме се да бъде признат, обнародван и да влезе в действие. Чрез тези промени значително ще се понижи забележителният дял на сивия бранш, който сега е над 50% “, съобщи Иво Бонев.
По отношение на цената на хляба Иво Бонев разяснява, че тя не е променяна през последните 10 години. „ Консумираме най-евтиния самун в целия свят. Положителното е, че в действителност се появяват от ден на ден качествени хлябове, които държат по-висока цена “, сподели Иво Бонев. По думите му през тази година е допустимо да има покачване на цената на хляба поради предстоящото повишение на електрическата енергия. „ От 1 януари плащаме с към 25% по-висока цена за хартията, нараснала е цената и на някои брашна. Разходът за сила на един производител е сред 4 и 12% от общите разноски, зависи кой на какъв енергиен източник е – електрозахранване, природен газ, комбинирани източници, различни източници “, добави Иво Бонев.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР