Варна окончателно се сбогува с проекта за Galleria Mall в

...
Варна окончателно се сбогува с проекта за Galleria Mall в
Коментари Харесай

Правят мол за €120 милиона във Варна на мястото на спрения Galleria Mall

Варна дефинитивно се сбогува с плана за Galleria Mall в града, който беше спрян преди години. Но за сметка на това морската столица ще каже " здравей " на различен търговски комплекс на негово място - Delta Planet Varna.

Той ще се намира на мястото на спрения градеж на остарелия мол, като зад него стои българската компания " АП инвест " в партньорство с Delta Real Estate, която има мощно наличие на пазарите в Сърбия, Черна Гора и Словения.

Двете компании към този момент са придобили терена, където ще бъде появи Delta Planet Varna. Проектът се пресмята на 120 милиона евро или над 230 милиона лв., като се чака молът да отвори порти през идната година.

" Довършителните работи по комерсиалния център с обща повърхност от 110 000 кв.м. ще стартират в най-скоро време, а откриването му е планувано за май 2018 година ", излиза наяве от известие на вложителите.

Delta Planet Varna ще има 4 етажа и 3 подземни равнища за паркиране, 12 кинозали и към 160 пространства за разнообразни предопределения, както и градина на покрива на постройката.

" АП инвест " е благосъстоятелност на бизнесмените Ангел Ангелов и Петър Дудоленски, които имат необятен набор във инвестиции в областта на недвижимите парцели, опазването на здравето, селското стопанство и търговията на дребно.

 Сделката за €62 000 000: Продават два мола и с парите подвигат нова офис постройка в София
Сделката за €62 000 000: Продават два мола и с парите подвигат нова офис постройка в София

Полската Globe Trade Centre ще влага средствата в столицата

Delta Real Estate е компания за недвижими парцели с активност в доста страни в района. Изпълнението на плана ще бъде осъществено от българската компания " Планекс ".

По плана за Galleria Mall в морския град работеше полската Global Trade Centre (GTC). Тя построи други два търговски центъра - в Бургас и Стара Загора. През април обаче те бяха оповестени за продажба, като тогава стана ясно, че възможен нов техен притежател ще стане MAS Real Estate в договорка за 62 милиона евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР