Варна. Около 30 майки на деца и младежи с увреждания

...
Варна. Около 30 майки на деца и младежи с увреждания
Коментари Харесай

Варна: Участници в протеста “Системата ни убива” поставиха камъни на мястото на палатковия лагер пред Регионалния исторически музей с искане за работещи закони за хората с увреждания

Варна. Около 30 майки на деца и младежи с увреждания във Варна излязоха на следващ митинг под мотото “Системата ни убива ” довечера, съобщи кореспондент на Радио “Фокус ” - Варна . Този път участниците в мирния митинг сложиха камъни на мястото на палатковия лагер, който беше образуван пред Регионалния исторически музей с искане за работещи закони за хората с увреждания. Импровизираната камара беше отдадена на починалата в Русе журналистка Виктория Маринова. Протестът бе в поддръжка на този, провеждащ се в столицата, пред Министерски съвет.
“За следващ път сме тук да покажем, че ще настояваме за бездънен прочит на проблемите на хората с увреждания от страна на властимащите ”, разяснява Галя Койчева, която е майка на 24-годишен юноша с увреждания. Според нея протестиращите желаят съответни закони, съобразени с Конвенцията за отбрана на хората с увреждания. “Трябва да има градуиране съгласно тежестта на усложненията, а не да се заплащат на всички по 150 лв. пенсии ”, сподели още Галя Койчева. Тя добави, че има вяра, че въпреки и с напън напъните на всички, взели участие в процеса с мотото “Системата ни убива ”, ще се стигне до позитивен резултат. Според нея, обаче, обществената система в страната не е подготвена за измененията, които ще последват след приемането на новите законопроекти за хората с увреждания.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР