Варна официално има собствен Безопасен град като хората“.Това е третият

...
Варна официално има собствен Безопасен град като хората“.Това е третият
Коментари Харесай

Безопасен град като хората във Варна помага на децата да учат правилата за движение по пътищата

Варна публично има личен „ Безопасен град като хората “.

Това е третият терен, който банка ДСК преобразява в морската столица като част от социално-отговорната самодейност на ДСК „ Град като хората “. Фокусът в този момент е връху на сигурността на пътя за децата.

Стотици деца бяха участници в придвижването със своите колелета и тротинетки на в новия безвреден град като хората.

 Град като хората ДСК

Те имаха опция да учат главните правила на пътя посредством къса презентация от чиновници на КАТ Варна, както и посредством особено направената от Банка ДСК игра на карти СТОП!.

След добитите нови познания за знаците и другите типове светофари, децата прилагаха наученото на новия пъстър терен, където влизаха в разнообразни функции – на пешеходец, на водач на кола или велосипедист.

Според кмета на Варна господин Иван Портних, общината от дълго време е фокусирана върху сигурността в градски условия.

„ Варна е първата община в България, която обръща внимание на ниската скорост в града още през 2017 година Тя интензивно поддържа и се включва и в Европейската седмица на подвижността “, сподели Портних.

Управляващият шеф „ Клонова мрежа “ в Банка ДСК Димитър Иванов, съобщи при откриването на безвредното пространство, че задачата е да създадат разпоредбите за безвредно придвижване налични и забавни за дребните деца.

“Войната по пътищата в България не е от през вчерашния ден. Ние в Банка ДСК постоянно сме вярвали, че бъдещето се гради в днешния ден. Вярваме, че добре подготвените деца през днешния ден ще бъдат рационалните възрастни на следващия ден. Затова нашата самодейност „ Град като хората “ се завръща за своето трето издание и тази година сътворихме „ безвреден Градкато хората “, с който целим да създадем разпоредбите за безвредно придвижване налични и забавни за дребните деца. Те са най-уязвимите участници в уличното придвижване, само че и точно те може да са носители на смяната към по-добро, ” сподели още Димитър Иванов.

Освен за децата, самодейността е потребна и за родителите им. Възрастните имаха опция да сложат специфични очила, които демонстрират какъв брой тъкмо мъгляв е погледът на водача след приложимост на алкохол.

Тази година по плана работиха актьори от Kalkan Agency.

Банка ДСК приготвя специфичен мини цифров план на към този момент изрисувания терен, който скоро ще бъде разполагаем на платформата за корпоративна обществена отговорност на банката – Банка ДСК Помага.

С този план от финансовата институция желаят да дадат опция на учебните заведения и детските градини да приказват на децата за сигурността на пътя още веднъж по забавен и занимателен метод.

*Материалът е възложен от Банка ДСК "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР