Варна. Негово Величество Цар Симеон II и Н. В. Царица

...
Варна. Негово Величество Цар Симеон II и Н. В. Царица
Коментари Харесай

Негово Величество Цар Симеон II и Н. В. Царица Маргарита бяха официални гости на турнира по художествена гимнастика “Приз Царица Маргарита Българска”

Варна. Негово Величество Цар Симеон II и Н. В. Царица Маргарита бяха публични посетители на шампионата по художествена гимнастика “Приз Царица Маргарита Българска ”. Това оповестиха от пресофиса на Негово Величество Цар Симеон II . На 7 и 8 октомври 2017 година в град Варна се организира 25-то юбилейно издание на шампионата по художествена гимнастика “Приз Царица Маргарита Българска ”. Той е учреден през далечната 1991 година от госпожа Анелия Атанасова на името на Н. В. Царица Маргарита и през годините се наложи като едно от влиятелните надпревари по художествена гимнастика, в което са взели участие едни от най-успешните български и задгранични състезателки.
Тази година шампионатът откри Н. В. Цар Симеон като благодари на уредниците за дългогодишната работа и пожела сполучливо показване на младите гимнастички в един от спортовете, който е донесъл доста медали на страната от интернационалните надпревари.
Царица Маргарита показа с някои от гостите, че доста харесва художествената гимнастика. Още преди да се върне брачният партньор ѝ от заточение, с интерес са гледали по малкия екран изявите на “златните девойки ” на интернационалните надпревари. Тя сподели, че постоянно когато ѝ е допустимо идва до Варна, с цел да се любува на осъществяванията на младите гимнастички.
На формалната гала в Двореца на културата и спорта участваха кметът на Варна господин Иван Портних, зам. регионалният шеф господин Илиян Карагьозов и шефът на ДКС господин Минко Христов.
Г-жа Анелия Атанасова, която е създателка на шампионата и президент на конкуренцията, благодари на всички, които са й помагали през годините. Отличени с плакети за заслуги бяха Община Варна, Дворецът на куртурата и спорта, Мария Гигова, Мария Чиприянова, Минка Ванкова и посмъртно Меглена Михайлова. Наградени бяха и публицистите Вера Маринова, Красимир Николов, Юлиан Атанасов, Митко Апостолов и Румен Генов за дългогодишно отразяване на спортната демонстрация.
Кметът на Варна връчи специфични плакети на Царица Маргарита и на госпожа Анелия Атанасова като съобщи, че този шампионат е част от богатия състезателен календар на града, който има голямо значение за младежите, занимаващи се с този спорт.
Г-жа Атанасова пък връчи комплект медали с лика на Царицата на кмета на Варна, които ще бъдат положени в музея на спортната популярност. Специален приветствен адрес изпрати президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.
В конкуренцията тази година взеха присъединяване 170 млади състезателки от 12 тима.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР