Варна. Над 10 книги бяха представени в заключителната вечер на

...
Варна. Над 10 книги бяха представени в заключителната вечер на
Коментари Харесай

Варна: Над 10 книги бяха представени в заключителната вечер на Седмицата на православната книга в града

Варна. Над 10 книги бяха показани в заключителната вечер на Седмицата на православната книга в града. Това оповестиха от Варненска и Великопреславска митрополия . Аудиторията се срещна с новите издания на фондация „ Двери “ и издателство „ Омофор “. Първото показано заглавие беше „ Философия на православното пастирство ” от Санфранциския и Западноамерикански архиепископ Йоан (Шаховски). Книжният труд се издава от Софийска света митрополия, взаимно с Фондация „ Двери ” и беше показан от архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, Полина Спирова и Златина Каравълчева. Публиката се срещна и с книгите „ Мисията на Църквата. По стъпките на Христос ” от Албанския архиепископ Анастасий (Янулатос) и алманах със публикации – „ Стратегически насоки за развиването на религиозното обучение в България ”. Вечерта продължи с показване на две книги на издателство „ Омофор ” – „ Духовните дъщери на оптинския дъртак Нектарий ” от Анна Илинска и „ Разговори за православната религия ” от архимандрит Клеопа (Илие).
Венцислав Каравълчев, шеф на Фондация „ Наследство на Зографската света обител ” показа книги на издателство „ Зограф ” „ Нашата религия ”, „ Нашата вяра ” и „ Нашата обич ” – aрхимандрит Серафим (Алексиев), „ История славянобългарска ” – преп. Паисий Хилендарски, „ 20 празнични икони от Зографския манастир ” – албум икони, „ Молебен канон на св. Климент Охридски ”, „ Подвижници в света ”, 1 том и „ Каталог на славянските ръкописи от Зографския манастир ”.
С благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, ик. Василий Шаган произнесе заключително слово. Той изрази почитания към приснопаметния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил и благодари на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан за оказаната поддръжка, кaкто и на всички участници в Седмицата на православната книга, създатели, издатели, преводачи и редактори.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР