Варна На 11 и 12 март 2018 г. Асоциацията на

...
Варна На 11 и 12 март 2018 г. Асоциацията на
Коментари Харесай

Варна: Студенти от Медицинския университет в града провеждат кампанията „Погрижи се за венците си!“

Варна На 11 и 12 март 2018 година Асоциацията на студентите по дентална медицина – Варна (АСДМ - Варна) провежда за повторно акцията „ Погрижи се за венците си! ". Това оповестиха от пресцентъра на Медицинския университет във Варна . Събитието се реализира благодарение на МУ - Варна, Студентски съвет към МУ - Варна, Асоциациите на студентите по медицина и фармация във Варна (АСМБ - Варна и АСФВ - Варна) и с общителното подпомагане и помощ от страна на университетските управления на Факултета по дентална медицина и Катедрата по пародонтология и дентална имплантология към Факултета по дентална медицина.
Целта на самодейността е да се обърне внимание на проблемите с венците и да увеличи информираността по отношение на методите за цялостното премахване на зъбната плака. По време на акцията ще бъдат давани рекомендации за техники за вярно четкане на зъбите, за потребление на конци и интердентални четки, за използването на разтвори за промивка на устната празнина.
На 11 март в интервала 11.00 - 19.00 часа в Гранд мол - Варна ще бъдат раздавани брошури и рекламни материали.
На 12 март сред 12.00 - 14.30 часа на първия етаж, зала Спешен кабинет във Факултета по Дентална Медицина ще се проведат безвъзмездни профилактични прегледи, ориентирани към диагностициране на вероятни възпаления във венците.
Проблемите с венците са на второ място по разпространяване след тези с кариеса на зъбите. Най-забележимият признак на гингивално инфектиране е кървенето, което може да бъде предизвикано от четкането на зъбите, само че може и да бъде непринудено. Сред засегнатите могат да бъдат както възрастни, по този начин и по-млади хора. Последиците при невзети в точния момент ограничения могат да бъдат много неприятни. Възползвайте се от провежданата самодейност и обърнете внимание на своите венци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР