Варна може да получи до 13,33 млн. лева за строителството

...
Варна може да получи до 13,33 млн. лева за строителството
Коментари Харесай

Варна ще кандидатства за 13 млн. лв. за нови сгради на училища и детски градини

Варна може да получи до 13,33 млн. лв. за строителството на две нови здания на учебни заведения. Това стана ясно на днешното съвещание на ПК " Наука и обучение “ към Общински съвет – Варна, на което беше обещано единодушие за кандидатстване по процедура " Изграждане на нови здания на учебни заведения и детски градини “ по Националния проект за възобновяване и резистентност, научи Varna24.bg .

Предвижда се спомагателни здания да бъдат издигнати към главните учебни заведения " Добри Чинтулов “ и " Йордан Йовков “. Освен да се обезпечи модерна материална база, задачата на процедурата е поддръжка за прекосяване към едносменен режим образование. Към момента в двете общински учебни заведения няма основани условия за такава организация.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата, в границите на който Община Варна може да подаде предлагането, е до 13 332 000 лева с Данък добавена стойност, като не се изисква наложително съфинансиране. Максимално допустимата стойност е до 6 600 000 лева с Данък добавена стойност за нова постройка на едно учебно заведение. Средствата са предопределени както за строителство, по този начин и за съоръжение и обзавеждане.

Заради плановото предложение Общинският съвет се събира на изключително съвещание, което ще се организира в понеделник – 29 май от 10:00 часа в зала " Пленарна “ на Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР