Варна. Като председател на Съвета на ЕС България е центърът

...
Варна. Като председател на Съвета на ЕС България е центърът
Коментари Харесай

Цвета Караянчева пред актива на ГЕРБ - Варна: В Брюксел за България се говори наравно с Германия и Франция

Варна. Като ръководител на Съвета на Европейски Съюз България е центърът на Европа. С България се преценяват всички. Това съобщи във Варна ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ в морската столица, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Варна . Сред присъстващите в препълнената конферентна зала на хотел „ Черно море ” бяха регионалният шеф Стоян Пасев, варненските народни представители от ГЕРБ Павел Христов, Нели Петрова, Емилия Милкова и Владимир Вълев, кметове на общини и региони, общински съветници, ръководители на партийните структури в региона. „ Преди месец бях в Брюксел, управлявах конгрес дружно с ръководителя на Европарламента Антонио Таяни и се уверих, че в Европа за България се приказва по този начин, както се приказва за Франция и Германия. Ние седим на една и съща позиция с всички европейски страни. И това е с помощта на сполучливата външна политика на държавното управление на премиера Бойко Борисов “, добави Караянчева. Тя огласи основни акценти, касаещи европредседателството, приказва за достиженията на страната във вътрешно и външнополитически проект. И подчертава, че преди броени дни заместник-председателят на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание Цветан Цветанов ръководи Срещата на взаимната група за парламентарен надзор на Европол. „ Приеха се правила за парламентарен надзор на Европол, които са плод на политическия консенсус, който беше реализиран в България след месеци договаряния “, разяснява Караянчева. Тя акцентира също, че за разнообразни събития, част от европредседателството, доста хора идват у нас, опознават България и връщайки се в родината си, описват за нея, което въздейства позитивно върху растежа на туризма ни.
По мотив държанието на опозицията ръководителят на Народното събрание посочи, че липсва градивна рецензия. „ Корнелия Нинова желае оптимално да омаловажи труда на държавното управление. Хубаво е да критикуваш, само че би трябвало да забелязваш и стойностните неща и да предлагаш опция “, разяснява Караянчева и уточни за образец премиера Борисов, който след подписването на контракта за Македония, благодари на всички парламентарни групи.
Цвета Караянчева регистрира и триумфите в областта на вътрешната политика на държавното управление, като акцентира, че с цел да има прогрес, е належащо то да работи в спокойна атмосфера. „ Конфронтацията не е потребна, положителният разговор сред държавните институции също е значим. Той излъчва сигнали за непоклатимост. Чуваме какво приказват хората, какво желаят. Понякога това е мотив за стъпка обратно, само че това не е оттегляне, не е уязвимост ”, уточни Караянчева. Тя изрази задоволството си от това, което е видяла по време на визитата си във Варна. „ Градът има добър собственик в лицето на кмета Иван Портних и това е доста значимо. Виждам, че Варна се развива “, показа тя и изрази положителни усещания от срещите си с представители на дамските организации в морската столица, които работят единно, защитавайки значими дела.
Председателят на Народното събрание съобщи, че следващата година предстоят евро и локални избори. „ Това е огромно тестване, само че в народен мащаб ГЕРБ няма опция и съм сигурна, че ще се поздравим с безапелационна изборна победа ”, съобщи Караянчева.
На поставените въпроси за идната на 26 март среща с турския президент Реджеп Ердоган тя отговори, че събитието не би трябвало да се употребява като мотив за популизъм. „ Това е историческа среща сред Европейски Съюз и Турция, на която България е хазаин. Балканите бяха буре с барут допреди няколко години. Нещата би трябвало да се успокоят, по тази причина е значимо, че Европа ни поддържа, а България има мощни външнополитически позиции. Диалогът не значи, че не отстояваме националните си ползи. Той е ключът към решаването на проблемите ”, съобщи Караянчева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР