Варна. И през учебната 2018/2019 година Средно училище Васил Левски“

...
Варна. И през учебната 2018/2019 година Средно училище Васил Левски“
Коментари Харесай

Варна: Девненското СУ „Васил Левски“ обявява прием за електротехници

Варна. И през образователната 2018/2019 година Средно учебно заведение „ Васил Левски “ – град Девня, индустриалните колоси в Долината на огромната химия и локалната власт оферират на кандидат-гимназистите опция за обезпечена професионална реализация в Девня и атрактивен обществен пакет по време на курса на образование. Това стана ясно на провелата се среща сред представители на индустриалните колоси, Община Девня, учебното управление и родители, на чиито деца тази година им следва да аплайват за приблизително обучение, оповестиха от пресцентъра на Общината .
В рамките на приема, който ще продължи от 20 до 26 юни в това число, претендентите за образование в горния курс на СУ „ Васил Левски “ ще могат да подават документи за специалността „ Електрообзавеждане на производството “ и придобиване на специалност „ Електротехник “. За задачата ще бъде разкрита една паралелка с 26 вакантни места, изясни шефът на учебното заведение Георги Петков.
Юра Драганова – шеф „ Човешки запаси “ в „ Солвей соди “, направи къса презентация на плана за професионалните паралелки, който започва сполучливо през предходната образователна година с поддръжката на „ Агрополихим “, „ Девня цимент “, „ Солвей соди “ и Община Девня. На 60-те възпитаници, които се образоват по две специалности, индустриалните колоси обезпечават безвъзмездни учебници, превоз и обяд, стипендии за отличниците и най-важното – обезпечена претовареност в заводите след сполучливо довеждане докрай на приблизително обучение.
В рамките на миналата образователна година в учебното заведение са разкрити две работилници за образователна процедура – по елизмервания и общометална, като сега се оборудва и кабинет по електротехника, регистрира Юра Драганова.
Отделно от това учебното заведение има подписан контракт с Технически университет – Варна, в чиято лаборатория учениците ще карат изнесени извършения под надзора на университетски светила, акцентира шефът Георги Петков. От своя страна Община Девня отпусна средства от бюджета си за закупуване на униформи на гимназистите от новите специалности, което ще продължи и в годините напред, увери кметът Свилен Шитов.
Проектът за професионалните паралелки в СУ „ Васил Левски “ неотдавна завоюва Първа премия в състезанието на b2b Media за обществено виновни компании, осъществили планове с просветителна устременост в областта на бизнеса, на корпоративната обществена отговорност, устойчивото развиване, новаторския дизайн и други На разнообразни влиятелни конгреси планът се дава като образец за сполучливо взаимоотношение сред бизнеса, локалната власт, образованието и локалната общественост.
Кметът Свилен Шитов съобщи пред родителите, че още тази година общината ще успее да обнови материално-техническата база на учебното заведение, откакто администрацията завоюва 1.3 млн. лв. по линия на план по Програмата за развиване на селските региони. Градоуправникът посочи, че курсът на професионално образование в СУ „ Васил Левски “ е ефикасен, защото гимназистите усвояват на практика познания и умения освен в границите на учебното заведение, само че и в трите завода, които партнират на плана, а по този начин също и в Техническия университет.
„ В Девня и прилежащи общини следва да се разкриват нови производства, Пристанище „ Варна – изток “ също ще се реалокира на наша територия, тъй че занапред бизнесът ще изпитва още по-остър апетит за квалифицирани фрагменти “, уточни Свилен Шитов. Той акцентира, че една от главните цели на плана за професионално гимназиално обучение е да пресече отрицателните демографски трендове на територията на общината и прикани родителите да се замислят съществено за ориста на децата си.
От управлението на учебното заведение обясниха каква е спецификата на процедурата за подаване на заявки на хартия и по електронен път за тазгодишния гимназиален банкет, а родители и възпитаници получиха брошури със систематизирана информация по въпроса. Заместник-директорката Миглена Радкова посъветва учениците да обмислят доста деликатно своите желания при кандидатстването, тъй като по-късно няма да има алтернатива признатите по по-горно предпочитание, само че след това размислили, да се запишат в девненското учебно заведение. СУ „ Васил Левски “ ще сътвори техническа опция на кандидат-гимназистите да подават електронни заявки от самото учебно заведение, което ще им спести разноски за път до Варна, където се намира „ учебното заведение гнездо “.
В програмата за професионално обучение на СУ „ Васил Левски “ е заложено и интензивно проучване на британски език, което отваря опция на сполучливо приключилите и придобили компетентност „ Електротехник “ за професионална реализация освен в България, само че и в целия свят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР