Варна и общините в региона ще получат от приетия бюджет

...
Варна и общините в региона ще получат от приетия бюджет
Коментари Харесай

ГЕРБ : Орязаха 200 млн. лева от бюджета на Варна

Варна и общините в района ще получат от признатия бюджет за 2022 година единствено 12 млн. лв. за финансови разноски, като 3 млн.лева са за регионалния център. Държавата си спести 200 млн.лева за сметка на жителите в региона. Предложенията на народните представители от ГЕРБ/СДС – Варна за спомагателни 212.7 млн.лева за значими инфраструктурни планове не бяха подкрепени при гласоподаване в пленарна зала от депутатите от ръководещата коалиция петимата от „ Продължаваме промяната “ и от Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия. Това сподели Бранимир Балачев на конференция на народните представители от ГЕРБ/ Съюз на демократичните сили Варна, представен от " Фокус ".

Държавата отсъства обаче в изискванията на поредна рецесия, обвързвана с войната в Украйна и приемане на бежанци във Варна. Още на 1 март кметът Иван Портних, ръководителят на Общински съвет Тодор Балабанов със съдействието на шефа на ДКС Минко Христов осигуриха 11 пространства за Кризисния център във Варна с цялостна поддръжка, отопление, интернет достъп. Осигурени са безвъзмездни прегледи в 5-те ДКЦ-та, достъп до стоматологични услуги, безвъзмездна психическа помощ в Общностния център за деца и фамилии, обезпечени са и 3 микробуса, напомни Балачев.

Явно поради неустойчивостта на ръководещата коалиция и след поръчката за нова пропрезидентска партия ръководещите от „ Промяната “ започнаха тези дни десант в морската столица, който наподобява повече на предизборната акция в сравнение с грижа за бежанците. Правят срещи, конгреси, основават се районни структури, медийни изяви и фотосесии, разяснява той. Работи ли щаб, има ли представители на Държавната организация за бежанците при Министерски съвет, полиция, РЗИ, Агенция за храните? Само дневно в центъра във Варна минават над 1000 души без проби за коронавирус, а пандемията не е завършила. Нещата са без надзор, втора седмица от войната, а образуван щаб за бежанците и фургони на границата щяло да има, само че по кое време, не се знае. Както и по кое време хотелиерите ще получат обещаните 40 лв. за настаняване на бежанци, а тези пари с или без Данък добавена стойност са? Това съобщи националният представител Павел Христов. Той уточни, че в признатия тримесечен бюджет на страната не са планувани никакви обезщетения за високите цени на тока и газа след 1 април. По отношение на парите за Варна в бюджет 2022 година депутатът напомни, че за четиригодишния мандат на държавното управление на ГЕРБ средствата обезпечени за региона са били два пъти повече от тези в предложенията им.
Казването на истината за цената на горивата какво е –саботаж, подправена суматоха или действителност? Вицепремиерът Асен Василев заплаши в националния ефир младежите от опозицията с пет години затвор –заради снимане и издание във ФБ на галактическите цени в бензиностанциите, сподели Славена Точева, представител на МГЕРБ в парламентарната група на ГЕРБ/СДС. „ Това не ви ли наподобява на възбраната на Facebook в Русия и опасността за затвор за разпространяване на „ подправени вести “, попита тя. Народните представители от ГЕРБ/СДС –Варна показаха голяма признателност на варненци и към доброволците, които със сърце и душа, с дарения и помощи са съпричастни към бежанците от Украйна. Варна знае какво е доброволчество и по тази причина е вдигнат монумент на доброволеца, споделиха депутатите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР