Варна - градът, който убива спорта, или как общинарите за

...
Варна - градът, който убива спорта, или как общинарите за
Коментари Харесай

Родител: За 5 минути общинари оставиха стотици деца от Варна без възможност да спортуват

Варна - градът, който убива спорта, или по какъв начин общинарите за пет минути, гласувайки като " въздържал се ", оставиха стотици варненски деца без опцията да спортуват.

На 14 април станахме очевидци по какъв начин ПК " Младежки действия и спорт " към Община Варна, която сама по себе си би трябвало да е с функционалността да работи в интерес на младежкия спорт, отхвърли финансово подкрепяне на спортните клубове, които бяха подали молба за такова за 2022 година.

Без нито един глас " срещу ", само че ловко лавирайки през регламента, с пет гласа " за " и седем " въздържал се ", комисията отхвърли предлагането за финансово подкрепяне за 2022 година

Това се споделя в писмо до Moreto.net. изпратено от татко на дете, трениращо баскетбол в БК " Черно море Тича ".

От името на всички родители, чиито деца спортуват във варненските спортни клубове, той се обръща с молба да се разпространява протичащото се в Община Варна във връзка с спорта и младежта в града.

Публикуваме цялото му писмо без редакторска интервенция:

На 14.04.2022 година за следващ път общинарите на гр. Варна потвърдиха, че не ги е грижа за варненските подрастващи и за спорта в града като цяло.

На 14.04.2022 година станахме очевидци по какъв начин ПК " Младежки действия и спорт " към Община Варна, която сама по себе си би трябвало да е с функционалността да работи в интерес на младежкия спорт, отхвърли финансово подкрепяне на спортните клубове, които бяха подали молба за такова за 2022 година . Без нито един глас " срещу ", само че ловко лавирайки през регламента, с пет гласа " за " и седем " въздържал се ", комисията отхвърли предлагането за финансово подкрепяне за 2022 година

Всеки, който е гледал съвещанието е схванал, че това бе един фарс. Заседанието бе удостоверение, пред камера, на авансово взети решения и проява на нехайството на общинарите към въпросите на " Младежките действия и спорта ". Заседанието бе проява на ниска просвета и просташки нрав, наситено със кавги и звук, който е неприличен както за ръководителя, по този начин и за останалите заседатели. Бе разрешено да се изгуби и без друго лимитираното време от час и половина като се дискутират въпроси, които не касаят избраните точки за гласоподаване и за похлупак на всичко, точките от 7 до 11, които трябваше да бъдат обсъждани поотделно и касаят самостоятелното финансиране на разнообразни спортни клубове, в разнообразни спортове, бяха обединени посредством гласоподаване в една обща точка.

Тази точка бе подложена на гласоподаване и по този начин с едно замахване с ножа, общинарите посякоха пет спортни клуба в града и един самостоятелен състезател. В късият лист на клубовете са едни от най-успешните спортни клубове в града като БК " Черно море Тича ", БК " Черно море - Одесос ", МФК " Спартак Варна "...

Клубове с потвърдени достижения, които излъчват първенци за страната години наред (и подред) и в които спортуват стотици деца са отхвърлени в мизерия с лека ръка от общината , която разполага с бюджет от 612 милиона лв....

Деца, които дишат посредством спорта, деца, които упражняват през зимата при температури близки до нулата (вътре в залите) и въпреки всичко не се отхвърлят, в този момент ще бъдат отказани от спорта и ще остават на улицата поради нехайството на неколцина...

Тук не гледаме в паничката на другия, тоест не желаеме да разясняваме по какъв начин в града се строят спортни уреди, които час по-скоро се отдават на концесия и стават платени и надлежно всеобщо недостъпни, не желаеме да разясняваме и безумните решения при построяването на скъпоструващи спортни зали, които след това стоят неизползваеми, заради още по-безумните и рискови комбинирани уреди (баскетболен панер + хандбална врата например) и нелепите строителни решения, които не разрешават употребата на оборудването по предопределение. Не, няма да ги разясняваме, единствено ще ги споменем.

Многократно е обсъждано по какъв начин редица дребни общини, разполагащи с доста по-скромен бюджет, отделят средства за подкрепяне на дейностите на спортните си клубове.

Наясно сме, че във Варна има повече спортни клубове, само че има и повече деца, има и повече налози и много по-голям бюджет.

Варненските клубове са самобитни рекордьори и в друго с изключение на в броя отводи за финансово подкрепяне от общината, а точно неналичието на спонсорство от страна на частни спонсори . По предписание тук важи правилото " дай, с цел да ти дам ". Тук още веднъж губим от това, че Варна е огромен град с доста благоприятни условия и надлежно доста апетити.

И в последна сметка, още веднъж губят децата на Варна. Те не се интересуват по какъв начин и за какво, а и не би трябвало, само че се случва.

Децата питат по какъв начин по този начин няма повече да упражняват или по какъв начин по този начин са републикански първенци, а няма да могат да си изиграят мачовете за купата.

Децата харесват своя роден град Варна, само че се чудят за какво градът им не ги харесва и с какво са го заслужили.

Искам да се обърна към уважаемите дами и господа от ПК " Младежки действия и спорт " и заседателите, които гласоподаваха с " въздържал се ":

Уважаеми дами и господа,

Какво задачите с това? Малко ли са ви децата, които непрекъснато се шляят по улиците и биват въвличани в проблеми с дрога, принуждение и така нататък?

Виждали ли сте какъв брой постоянно стопират патрулни коли на Министерство на вътрешните работи пред входовете на учебните заведения и биват задържани нарко трафиканти?

Е, ние които всеки ден сме пред учебните заведения го виждаме.

Но, пред спортните зали това не се случва, убеждавам Ви!

Апелирам към здравия Ви разсъдък:

Направете по този начин, че децата ни да могат да вършат това, което обичат в този момент , с цел да не Ви се постанова след години да гласувате бюджет за разкриване НЕ на спортни зали, а на заведения от различен темперамент!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР