Варна. Главният въпрос, на който всички хора трябва да си

...
Варна. Главният въпрос, на който всички хора трябва да си
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Сергей Станишев във Варна: Главният въпрос, на който всички хора трябва да си отговорят на 26 май, е дали им харесва статуквото, или искат промяна

Варна. Главният въпрос, на който всички хора би трябвало да си отговорят на 26 май, е дали им харесва статуквото, или желаят смяна. Това сподели по време на конференция в централата на Българска социалистическа партия във Варна президентът на Партията на европейските социалисти и претендент за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България “ Сергей Станишев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Варна . Според Станишев сега както България, по този начин и Европейският съюз са ръководени от силите на статуквото в лицето на ръководещите партии. „ Силата, която желае да промени нещата, е „ Българска социалистическа партия за България " и европейските социалисти в границите на Европейския съюз. Не инцидентно общият ни манифест си наподобява - „ Нов обществен контракт за България ". Това е същността на смяна, към която се стремим. Само обществена смяна, в която всеки човек ще се почувства незабравен. Може да върне еврооптимизма и доверието в Европейския съюз ", съобщи Сергей Станишев. Според него не малко е реализирано в тази посока в границите на Европейския парламент, само че това не е задоволително.
Сергей Станишев сподели още, че в случай че Българска социалистическа партия получи късмет да ръководи България при вероятно събаряне на държавното управление или продобиване на властта, те ще имат потребност от сътрудници в Европейския съюз. „ Нашата упоритост в този момент е да спечелим европейските избори, с цел да имаме силата да поемем управлението на Европейската комисия като политическо семейство ", сподели още Сергей Станишев.
По думите му Европейските избори са надалеч от хората, само че от ден на ден от тях осъзнават, че решенията взимани на европейско равнище трансформират всекидневието им. Той даде образец с приемането на пакета „ Мобилност 2 ", който, по думите му, е бил силово натрапен от избрани страни. Станишев добави, че евродепутатите ще работят за Европа на солидарността, която няма да позволява сходни решения. Като съществена точка, по която те ще работят Сергей Станишев уточни повишението на приходите в България.
По думите му всички хвалби с автомагистрали и нови булеварди в България не могат да решат проблемите на хората. Той добави, че главен приоритет ще бъдат приходите и борбата с неравенството, с цел да се върне оптимизмът и вярата на хората. Сергей Станишев сподели още, че е обезпокоен от трендовете във Варна, която губи икономическа мощ. „ Това би трябвало да се промени с целенасочена политика на локално и национално равнище ", уточни Станишев.
Бояна АТАНАСОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР