Варна е удвоила обществените зелени площи през последните 4 години

...
Варна е удвоила обществените зелени площи през последните 4 години
Коментари Харесай

За по-малко от 5 години Варна удвоила зелените си площи.... поне на хартия

Варна е удвоила публичните зелени площи през последните 4 години и половина. Това излиза наяве от цифрите предоставени от Община Варна в два разнообразни документа, единият от които с дата май 2018 година, а другият от преди дни.

За случая сигнализира Стела Николова, която е отправила запитване до общинската администрация по Закона за достъп до социална информация.

В отговор на сигнал за резитба на дървета и запитване за зелените площи от май 2018 година, Директорът на на Дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустрояване " към Община Варна Петър Гарбузов показва, че съществуващите публични зелени площи - паркове, градини, улично озеленяване са 10,05 кв.м. на гражданин.

Четири годни и половина по-късно в документ, още веднъж подписан от Петър Гарбузов, се твърди, че публичните зелени площи във Варна са 7662 дка, което при население 363 хиляди души, прави 21 кв.м. на гражданин.

Как публичните зелени площи са скочили двойно от 10 на 21 кв.м. за по-малко от 5 години обаче остава мистерия. Единият вид е популацията на Варна да се е свило на половина, а другият е нагледно казано " до всяко дърво да изникне по още едно... ". А може би е изменена методологията на " отчитане "?

Такива са формалните числа на хартия. Каква обаче е действителността и дали цифрите кореспондират с продължаващото застрояване точно на зелени площи е нещо напълно друго.

А дали ще продължи наклонността по презастрояване, евентуално подсказват изказванията в документа, че Варна е преизпълнила заложените нормативи съгласно Общ устройствен план за зелени площи на глава от популацията.

За по-любопитните в документа са посочени и публичните зелени площи по региони: регион " Одесос " - 370 дка, регион " Приморски " - 2830 дка, Морска градина - 1100 дка, регион " Аспарухово " - 845 дка (в това число и Аспарухов парк), регион " Младост " - 1327 дка, региона " Вл. Варненчик " - 1200 дка, или общо за Варна - 7672 дка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР